Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Erat si titul pořádně užíval. Všem šel mráz po zádech. Je to úžasný, zhodnotil

Brno – Před sezonou přišel do Brna společně s dalšími velkými jmény s jasným cílem vybojovat titul, a to se Martinu Eratovi podařilo hned v první ročníku. Hvězdný útočník, který odehrál v NHL přes 900 zápasů, k tomu pomohl skvělými výkony a zajistil si tak první triumf v kariéře na klubové úrovni. Pětatřicetiletý útočník po rozhodujícím duelu proto zářil radostí a vítězství si chce pořádně užít.

Martin Erat z Komety Brno s trofejí pro mistra extraligy
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Je to obrovský zážitek," popsal své pocity Erat po vítězství 5:2, díky kterému Brňané ovládli sérii jednoznačně 4:0 na zápasy. Vicemistr světa z roku 2006, který má ve sbírce úspěchů i bronz z MS 2012, si užíval bezprostřední oslavy s fanoušky. "Myslím si, že všem asi šel mráz po zádech. Je to úžasný a takové město si to zaslouží."

Kometa před sezonou mocně posílila. Vedle Erata, který přišel po roce v Omsku, získala i další čtyři posily z KHL - obránce Ondřeje Němce z Čerepovce a útočníky Marka Kvapila z Nižněkamsku, Tomáše Vincoura z Novosibirsku a Martina Zaťoviče z Togliatti. Na konci ledna pak přišel i bek Jakub Krejčík ze Záhřebu.

"Měli jsme hodně kluků, kteří vědí, o čem hokej v play-off je. Myslím si, že každý splnil tu svou malou roli, kterou v týmu měl. Vždycky bude tým nadřazený nad individualitou. My jsme to dokázali," uvedl Erat a ocenil, jak se zapojili do týmu i nadějní mladíci.

"Třeba u Havránka je neskutečné, jak naskočil do play-off ve finále a zahrál takovou roli. Je to úspěch všech trenérů, kteří tady dělají od začátku sezony. To se nevybuduje za jeden měsíc, ale musí se to budovat celý rok," uvedl Erat.

Při oslavách myslel i na dalšího nadějného útočníka Martina Nečase, který před finále odjel na Slovensko na mistrovství světa hráčů do 18 let. "Neči má teď jiné starosti, přeju mu moc úspěchů do jeho kariéry. Myslím si, že bude špičkový hokejista" dodal Erat.

Podle něj tým Komety skvěle fungoval. On sám v lednu vypadl ze hry se zlomeným zápěstím. "Bylo hodně handicapů, s kterými jsme hráli. Musím říct, že všichni kluci přišli do kabiny, ať měli zranění jakékoliv, tak druhý den naskočili," podotkl Erat.

V úspěch Komety neustále věřil. "Tým měl takovou sílu, že ať se prohrávalo 0:2 nebo se cokoliv v zápase stalo, tak tým se zvedl. Každý bojovat za toho druhého a to v play-off musí být. Celou sezonu jsme se připravovali na play-off, v něm jsme ukázali, že všichni kluci stáli za sebou," podotkl Erat.

Za úspěch podle něj klub vděčí všem, kteří se okolo Komety pohybují v čele s majitelem, generálním manažerem a trenérem Liborem Zábranským. "Přišli jsme sem na začátku (sezony) a začali jsme budovat něco, na čem jsme chtěli stavět v play-off. I od pana rolbaře až po Libora všichni dělali pro nás všechno, aby byl úspěch a splnilo se to," dodal Erat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články