Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Energie vstupuje do závěrečné fáze přípravy, soustředit se chce na herní systém

Karlovarský kouč Martin Pešout měl na úvodním tréninku na ledě mezi třicítkou hráčů i zkušeného slovinského obránce Sabahudina Kovačeviče, jenž se během léta připravoval individuálně, ale i útočníky Richarda Nejezchleba s Alanem Lyszcarczykem, kteří usilují o angažmá na měsíční zkoušce. Energie se vrací do extraligy po roční odmlce.

Hokejisté Karlových Varů se radují ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Na ledě se chce Energie věnovat hlavně hernímu systému. "Máme tu pár nových hráčů, ale i těm z minulého ročníku chceme oprášit - a případně lehce poupravit - systém, kterým se chceme prezentovat," uvedl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Výjimkou během finální části letní přípravy nebudou ani dvoufázové tréninky. "Hráči toho budou mít více než dost. Věřím, že nás to připraví na těžkou sezonu, která nás čeká," uvedl Mariška.

Čtyřiadvacetiletý Nejezchleb hrál naposledy za Litvínov, v průběhu minulé sezony pak putoval na hostování do prvoligových Českých Budějovic. Ještě o čtyři roky mladší americký rodák s polskými kořeny Lyszczarczyk hokejově vyrůstal v Chomutově a poslední tři sezony strávil v zámořské juniorské OHL.

"Budeme oba hráče pozorně sledovat, a to jak jejich výkony na suchu, tak i na ledě. Alan s Richardem dostanou dostatek prostoru v přípravných zápasech, aby prokázali své kvality," přislíbil Pešout.

Vedle mladých útočníků jsou v klubu na zkoušce i sedmadvacetiletý zadák Petr Šenkeřík a šestadvacetiletý útočník Marek Švec, karlovarský odchovanec, který naposledy hájil barvy Prostějova. "Na zkoušku tu nyní máme více hráčů. Uvidíme, jakým způsobem se o místo porvou a přesvědčí nás, že do týmu patří," podotkl Mariška.

V současné podobě jsou trenéři s kádrem spokojení. "Věříme, že máme dost kvalitních hráčů. Kdyby se ale někdo objevil, tak se doplnění kádru samozřejmě nebráníme. Máme však dostatečný počet hráčů na to, abychom z nich udělali ideální sestavu," věří Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Nováček extraligy z Karlových Varů začal s tréninky na ledě
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články