Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Eliáš sesadil Jágra a získal Zlatou hokejku

Karlovy Vary - Útočník Patrik Eliáš vyhrál poprvé v kariéře anketu Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezony. Hráč New Jersey Devils tak ukončil čtyřleté kralování rekordmana ankety Jaromíra Jágra z Omsku. Devítinásobný vítěz tentokrát obsadil druhé místo. Třetí skončil útočník Magnitogorsku Jan Marek.

Třiatřicetiletý Eliáš vyhrál již první část ankety, v níž nasbíral o jedenáct bodů více než Jan Marek. Jeho hlavním soupeřem v konečném hodnocení byl nakonec Jágr, jenž skončil v první části až pátý s odstupem 73 bodů. Eliáš nakonec zvítězil s převahou 71 bodů.

Rodák z Třebíče se stal jednadvacátým vítězem ankety trenérů a novinářů. "Je to pro mě obrovská čest být zařazen mezi takové legendy, které trofej získaly, a patří k mým největším úspěchům. Jedná se o individuální trofej, kterých si člověk většinou váží až po skončení aktivní kariéry. Jsem ale rád, že jsem ji získal," řekl Eliáš na tiskové konferenci po vyhlášení.

Je nám líto, video expirovalo.
Eliáš vyhrál v anketě Zlatá hokejka

Skutečnost, že ukončil Jágrovo kralování a nejméně o rok odložil jeho případný desátý triumf, bral s nadhledem. "Jarda už má Zlatých hokejek docela dost. A já mám pořád spoustu místa ve vitrínkách," uvedl s úsměvem dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru. "Zároveň jsem rád, že jsem ten, kdo po dlouhé době sesadil hokejového Zlatého slavíka," podotkl v dobré náladě.

Jágr pozdravil přítomné alespoň po telefonu

S nadhledem vzal druhé místo i Jágr. "Nejsem zklamaný, minulá sezona nebyla z mého pohledu tak dobrá. Měl jsem štěstí, že ostatní nehráli tak dobře, proto jsem byl druhý," uvedl Jágr v telefonickém rozhovoru v televizním přenosu.

Třetí místo obsadil s odstupem 23 bodů za hvězdným kladenským odchovancem Jan Marek, jenž v uplynulé sezoně nastřílel v dresu Magnitogorsku a české reprezentace 50 branek. Čtvrtý byl David Krejčí z Bostonu, následovaný nejlepším zástupcem extraligy Martinem Strakou z Plzně, Martinem Havlátem, Jaroslavem Bednářem, Jiřím Hudlerem, Petrem Čajánkem a Alešem Hemským.

Slavnostní vyhlášení ankety se konalo tradičně v Karlových Varech, místo sálu hotelu Thermal však ceremoniál hostil Grandhotel Pupp. Osobně se ho zúčastnila jen dvojice oceněných - Eliáš a Straka. Trojice Krejčí, Havlát a Hemský se připravuje na nadcházející sezonu v zámoří, Jágr, Marek, Bednář, Hudler a Čajánek si plní povinnosti v klubech Kontinentální ligy.

Hokejista Jan Marek
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články