Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Drsný duel Zlína se Spartou bude řešit disciplinárka

Praha - Nedělní zápas 46. kola hokejové extraligy mezi Zlínem a pražskou Spartou, ve kterém rozhodčí udělili rekordních 439 trestných minut, bude řešit disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Podnět k jednání podaly oba kluby, i když Zlín nejprve Spartě navrhoval, aby tak ani jeden z nich neučinil. Automaticky bude komise řešit prohřešek obránce Zlína Jiřího Kučného, jenž dostal trest ve hře. Disciplinární komise podle všeho zveřejní své rozhodnutí v úterý dopoledne.

"Vybrali jsme několik zákroků, které podle nás jednoznačně vybočují z pravidel," řekl generální manažer Sparty Petr Bříza. Pražané si například stěžují právě na Kučného, jenž pěstí "knokautoval" kapitána hostů Davida Výborného po ukončení bitky. Právě za to Kučný dostal trest ve hře znamenající stop minimálně na jeden zápas.

Ke stejnému kroku se rozhodl i Zlín, jehož zástupcům se rovněž nelíbily některé zákroky hráčů Sparty. "Zákrok Kučného na Výborného neomlouvám, něco podobného do hokeje nepatří. Očekávám, že někteří naši hráči ještě obdrží disciplinární tresty," uvedl kouč Beranů Zdeněk Venera.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce na bitku v zápase Zlín - Sparta

David Výborný: "Pochopil bych to, kdybych chtěl brankářovi useknout hlavu nebo něco takovýho, ale nepochopil jsem to, když já jsem se vůbec nechtěl prát, a frajer přijde a začne mě mlátit bez rukavic. To si myslím, že se nedělá."

Jiří Kučný: "Něčím mě tam trochu vyprovokoval, ale emoce jsem neunesl. Ta rána nemusela být, mrzí mě a doufám, že je v pořádku."

Stejně jako Bříza však nechtěl přesně specifikovat zákroky soupeře, na které si Zlín stěžuje. Lze ale předpokládat, že se domácím nelíbil například souboj Zbyňka Hrdela s Romanem Vlachem. Útočník Sparty totiž pokračoval v bitce i poté, co jeho zlínský sok, jenž si následně poranil rameno, ležel na ledě. Právě Vlachův faul na Karla Hromase sérii bitek odstartoval. "Vlachovo sražení soupeře bylo na vyloučení. Ale adekvátní nebylo následné bezprostřední napadení Vlacha hned třemi hráči soupeře. Ti mu vykloubili rameno a nyní jej čeká operace a měsíc bez hokeje," podotkl Venera.

Sparta chce přísné tresty

Sparta věří, že disciplinární komise potrestá hráče zákazy startů na pět až deset zápasů. "Jeden dva zápasy nic neřeší. Závažnost těchto faulů byla mnohem větší," uvedl Bříza pro iDnes. Je prý připraven přijmout i postihy pro vlastní hráče. "Když se oprostím od klubového pohledu, tak disciplinární komise musí tvrdě zasáhnout, protože liga se má bránit proti takovýmto excesům. Pokud nebudou vyneseny tvrdé tresty, bude to signál, že se to může tolerovat, a ta hranice se může posouvat dál. Ve chvíli, kdy pak zůstane někdo ležet na ledě těžce zraněný, bude pozdě," dodal Bříza.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články