Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dohráli jsme to s klidem, ale zítra to bude jiná Jihlava. Čeká nás práce, předvídá Plekanec

Gól a dvě asistence zaznamenal proti Jihlavě kapitán Kladna Tomáš Plekanec. Právě jeho branka byla rozdílová a kladenský hokej díky ní snížil stav finálové série na 1:2 na zápasy. Další duel v Jihlavě ale podle veterána bude odlišný.

"Je to jenom jeden krok. Zítra to bude úplně jiný zápas, Jihlava samozřejmě podá úplně jiný výkon a my se musíme taky zlepšit. Věřím, že zase odejdeme jako vítězové, ale bude to spousta práce," řekl Plekanec.

Rytíři sice rychle prohrávali, ale vyrovnávací gól v polovině úvodní části je povzbudil. "Naštěstí jsme dali důležitý vyrovnávací gól, který nás vrátil trošku zpátky do zápasu a pak jsme se zaplaťpánbůh konečně dostali do vedení. Byli jsme schopní se dostat do dvoubrankového vedení, což se nám dlouho nepovedlo, za což jsme samozřejmě rádi, a relativně s klidem jsme to dohráli," pochvaloval si Plekanec.

Do branky Kladna se vrátila jednička Andrej Košarišťan, místo kterého v druhém duelu série nastoupil Adam Brízgala. "Koša nás výborně podržel. Měl tam důležité zákroky, které nám ohromně pomohly v tom, aby Jihlava nevyrovnala nebo se nedostala do vedení za stavu 1:1. Z jeho strany strašně důležitý výkon. Jinak celkově jsme hráli samozřejmě o trochu líp, ale pořád jsou tam rezervy, které musíme do zítra vylepšit," uvedl kladenský lídr.

Hosté v Jihlavě využili hned třikrát přesilovou hru a jednou skórovali i v oslabení. "Samozřejmě speciální týmy rozhodují zápasy a víme, že jsme v tom trošku měli rezervy, ale nic zásadního jsme neměnili. Možná jsme posunuli jen nějaké hráče, trenéři udělali změny ve složení pětek, ale nic zásadního. Jsme rádi, že nám to tam se štěstím párkrát propadlo," uvedl Plekanec.

Kouč David Čermák s asistenty Jiřím Burgrem a Janem Kreglem pozměnili složení útoků s výjimkou elitní Plekancovy řady s Jaromírem Jágrem a Ondřejem Machalou na křídlech. "Vždycky je důležité, když se udělají nějaké změny, je to impulz pro hráče," uvedl Plekanec. Potěšilo jej, že dvěma góly přispěl Rostislav Marosz. "Rosťa je náš strašně důležitý hráč a dnes to bylo vidět. Posunul se k nám i do přesilovky a udělal tam výbornou práci. V tom se změny povedly. Zítra to bude jiný zápas, tohle všechno mizí a jede se od nuly," dodal Plekanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články