Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do Komety Brno přichází zkušený obránce Krstev

Brno - Do čerstvě extraligové Komety Brno přijde posila v podobě osmadvacetiletého zkušeného extraligového obránce a reprezentanta Angela Krsteva. Ten míří do jihomoravského klubu z Vítkovic. V současné době je Krstev v širším reprezentačním výběru, který se v Liberci připravuje na mistrovství světa. Hlavním problémem, proč opouští ostravský tým, jsou prý patrně finance. "V Krstevovi jsme získali kvalitního a zkušeného obránce. Tento krok je po získání extraligy součástí naší koncepce při posilování týmu. Jeho předností je bojovnost," uvedl dnes majitel Komety Libor Zábranský.

"Akorát jsem slyšel, že by to mělo být hotové a Kometa převzala moji smlouvu. Sám jsem však nevěděl, že se něco takového chystá," řekl Krstev novinářům na reprezentačním srazu v Liberci. Vítkovice se snaží ušetřit, snížit rozpočet a dochází tedy i na hráčské smlouvy. "Ve Vítkovicích jsme se o nějakých částkách nebavili, ale já bych asi na nějaké snižování platu stejně nepřistoupil," připustil Krstev.

Další štaci bere s nadhledem. "Beru to z té hokejové a profesionální stránky. Prostě další hokejový tým. Kde budu, tam se budu snažit odvádět co nejlepší výkony a vyhrávat," ujistil Krstev. Bude to prý mít svá pozitiva i negativa, podobně jako jinde. "Uvidíme časem, jaký krok to bude. Pozitivní je, že to mám teď o dvě hodiny blíž domů. Negativní je další stěhování," řekl s úsměvem Krstev.

Český matador s bulharskými kořeny

Zatím největším úspěchem bulharského rodáka, který získal před deseti lety české občanství, je zisk zlaté medaile na mistrovství světa dvacítek v roce 2000 ve Švédsku. Extraligu hraje Krstev od osmnácti let, začínal ve Slavii Praha a postupně si zahrál také v Litvínově, Českých Budějovicích, Liberci a naposledy ve Vítkovicích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články