Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do čtveřice všeho dobrého. Pardubice doma porazily i trápící se Vítkovice

Pardubice – Čtyři zápasy na domácím ledě, čtyři vítězství. Hokejistům Pardubic se před vlastními fanoušky v nové sezoně daří, což potvrdili i v duelu s Vítkovicemi, které porazili 4:2. Na všech čtyřech gólech Východočechů se podílel útočník Radoslav Tybor. Slovenský reprezentant dvě branky vstřelil a na dvě přihrál. Zatímco Vítkovice prohrály počtvrté za sebou, Pardubice popáté za sebou bodovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Vítkovice

Vítkovice čekal po debaklu v Olomouci další těžký venkovní zápas. Pardubice totiž předchozí tři domácí utkání vyhrály, navíc pokaždé vstřelily první branku. A stejně tomu bylo i tentokrát. Kolář sice v první gólové šanci neuspěl, ale v 8. minutě vyslal Nahodil do sóla Tybora a ten rychlou střelou propálil Dolejše. Oba pardubičtí útočníci bodovali už v sedmém utkání v řadě. A výrazně se podíleli i na další gólové produkci svého týmu.

Na další vývoji skóre měly velký vliv přesilové hry. Ani jeden tým sice nedokázal ve druhé třetině využít po dvou možnostech, ale Pardubice si v nich dokázaly vytvořit rozhodující tlak, který následně gólově zúročily. Ve 22. minutě tak krátce po vypršení Pastorova trestu zakončoval na zadní tyči důrazný Nahodil. V polovině zápasu po obdobné akci navýšil pardubické vedení Sýkora.

Vedení Pardubic mohl zkraje třetí třetiny navýšit Semorád, ale situaci dvou proti jednomu nedotáhl do zdárného konce. A tak udeřily Vítkovice, které se jinak nemohly dostat k potřebnému tlaku. Šedivý zkusil štěstí střelou zápěstím přes obránce a zacílil přesně. Víc už Vítkovičtí nestihli ani při dvouminutové hře bez brankáře. Výhru Pardubic navíc dokonal ranou do prázdné branky Tybor.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Tybor (Nahodil, Havlík), 22. Nahodil (Radil, Tybor), 31. P. Sýkora (Tybor, Nahodil), 59. Tybor (Radil) - 16. Huna (Roman, Svačina), 51. Šedivý (Vandas). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7 476.

Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Tybor, Nahodil, Radil - Kolář, M. Špaček, Cetkovský - Moučka, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Vítkovice: Dolejš - Zíb, Klok, Čerešňák, Štencel, Šenkeřík, Stehlík, Pastor, Kovář - Huna, Roman, Svačina - Olesz, E. Němec, J. Káňa I - Šedivý, Burger, Kolouch - Vandas, Húževka, Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články