Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Disciplinární komise potrestala Micku za tvrdý faul trestem na tři zápasy

Praha – Třízápasový trest za faul na Petera Mikuše, který po zákroku v pátečním utkání extraligy strávil noc v nemocnici, vyfasoval slávistický útočník Tomáš Micka. Po verdiktu předsedy disciplinární komise Karla Holého tak Micka přijde celkem o čtyři nejbližší duely, protože v pátek dostal od rozhodčích trest ve hře, který je automaticky spojený se zastavením činnosti na zápas v Třinci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Hradec Králové

Holý překvalifikoval zákrok z první třetiny, po němž Mikuš zůstal ležet v kaluži krve, jako zásah do oblasti hlavy a krku. "Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a byl mimo jeho zorný úhel. Došlo při něm k prokazatelnému zásahu do oblasti hlavy a krku, kterému by se protihráč mohl těžko ubránit i v případě, že by si byl vědom svého postavení a možnosti být napadán," uvedl hokejový svaz.

Micka si podle Holého musel být vědom, že takto vedeným zákrokem mohl soupeře vážně zranit. To se také stalo. Mikuš po zásahu ramenem do obličeje utrpěl otřes mozku, má zlomený nos a tržné rány nad okem a u nosu. Devětadvacetiletý slovenský hokejista strávil noc v pražské nemocnici na Bulovce, odkud byl v sobotu odpoledne propuštěn. Micka se hned po utkání za faul omluvil a litoval, co jeho zákrok způsobil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články