Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Další problém v obraně. V Helsinkách se nepředstaví ani Šustr

Trenér národního týmu Filip Pešán nemůže počítat pro Turnaj Karjaly ani s dalším obráncem Andrejem Šustrem ze zdravotních důvodů. Zadák čínského Kunlunu v KHL je tak dalším zástupcem defenzivy, který bude chybět na úvodní akci Euro Hockey Tour v Helsinkách. Naopak v případě potřeby doplní výběr obránce David Sklenička z Jokeritu Helsinky, který původně neměl být k dispozici.

Sklenička stejně jako jeho spoluhráč Jakub Krejčík byl z nominace v sobotu vyřazen kvůli programu Jokeritu, který čeká ještě v úterý duel v KHL na ledě Soči. "V případě potřeby by se připojil k mužstvu po návratu klubu z venkovních zápasů přímo v Helsinkách," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

V nominaci má Pešán i se Skleničkou maximálně povolenou třicítku hráčů na dohodnutou výjimku – tři brankáře, 10 obránců a 17 útočníků. V kádru je i deset reprezentantů do 20 let, které se kouč chystal zařadit až v závěrečném utkání proti Rusku, které nominovalo kompletně juniorský tým.

Co ovlivnilo českou nominaci na Turnaj Karjaly? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Po omluvenkách se v defenzivě objeví zřejmě některý z mladíků už dříve. V obraně jsou to David Jiříček z Plzně, Stanislav Svozil z Komety Brno a Šimon Kubíček z prvoligových Litoměřic.

Český tým odletí do "bubliny" v Helsinkách v pondělí dvěma speciály z Prahy a Moskvy, první trénink má na programu v úterý dopoledne. Hráči musí předtím absolvovat dva testy na covid-19 s negativním výsledkem.

Ve čtvrtek ve 13:30 vstoupí do prvního turnaje série Euro Hockey Tour v sezoně duelem se Švédskem. O dva dny později od 16:30 nastoupí proti domácímu Finsku a v neděli od 12:30 proti Rusku. Všechny zápasy nabídne program ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Karjalu s deseti hráči pod dvacet let
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články