Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Crosbyho návrat se blíží, mohl by hrát už v pátek

Pittsburgh (USA) - Návrat Sidneyho Crosbyho na soutěžní led v NHL je zřejmě na spadnutí. Hráč Pittsburghu, který po vleklých potížích po lednovém otřesu mozku už zhruba měsíc trénuje bez úlev s týmem, naznačil, že by mohl zasáhnout do hry už v závěru tohoto týdne. Pittsburgh po pětidenním volnu bude v pátek hostit Dallas, v sobotu nastoupí na ledě Caroliny.

Sidney Crosby
zdroj: Getty Images Sport autor: Jeff Gross

"Cítím, že se můj návrat blíží, ale přesné datum po mně ještě nechtějte," uvedla kanadská superstar, bez níž se musela NHL obejít od 5. ledna. Stanici CBS Sports nicméně Crosby řekl, že pátek je možný termín jeho návratu. "To víte, že už mě svrbí ruce a nohy a nejraději bych nastoupil už v minulých dvou zápasech. Na tréninku se snažím pracovat tvrdě a sám cítím, že se dostávám do lepší kondice. Přesto bez herní praxe jen těžko posoudím, jak na tom opravdu jsem," uvedl.

Oficiálně ale jeho comeback nebyl ohlášen a zatím o něm nechce mluvit ani trenér Tučňáků Dan Bylsma. "Bude s námi dál pokračovat v tréninku a po společné konzultaci s ním a lékaři se domluvíme, kdy by bylo nejvhodnější datum jeho návratu. V tréninku se snažíme, aby mu hráči chodili do těla a on si na to co nejrychleji zvykl, protože v zápase ho nikdo nebude šetřit," uvedl Bylsma.

Penguins hráli naposledy v sobotu v Los Angeles, nynější přestávku jim vyplňuje trénink na ledě a už tradiční vojenský výcvik k utužení party. "Čeká mě perný týden, ale jsem rád, že budu zase ještě více s týmem. V těchto náročných trénincích se navzájem lépe poznáme, to se vždy hodí ve vypjatých momentech sezony," řekl Crosby. Čtyřiadvacetiletý kapitán mužstva už je přes dva měsíce bez jakýkoliv příznaků otřesu mozku. "Týden intenzivního tréninku s mužstvem hodně napoví, v jakém utkání se objevím," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články