Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Co říkám na sudí? Že nechci přijít o peníze, zlobil se Lakatoš

Hodně nazlobený byl po druhém semifinále vítkovický hokejista Dominik Lakatoš. Ani jeho gól nebyl v utkání týmu mnoho platný, protože si připsal druhou porážku v sérii. Hodně se řešila také rozhodující branka Východočechů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Vítkovice – Hradec Králové

Lakatoš skóroval ve 46. minutě dělovkou v přesilové hře pět na čtyři. "Úleva to byla, ale za pár minut jsme vždy dostali gól. To se nesmí stávat ani v dorostu, natož v semifinále, ale tak se to seběhlo, takový je hokej," kroutil Lakatoš nespokojeně hlavou.

Vyčítal si, že Ostravané se po vedoucích gólech v třetí části více nezatáhli do defenzivy. "Je to škoda. Udělaly se tam nějaké chyby před góly, je to ale spíše o tom, že jsme se měli možná spíše zatáhnout a více si to pohlídat. Hrát ten náš hokej a dělat jim to nepříjemné," podotkl Lakatoš.

Pro vítkovického kanonýra, který v základní části nasbíral čtyřicet sedm bodů za 18 branek a 29 asistencí, to byla vůbec první trefa a bod v play-off. "Rád nejsem. Vyměnil bych to za tu výhru," řekl naštvaně.

Tři z pěti branek v Ostravě řešili sudí s pomocí videa. "Nic na to neřeknu, nechci na to odpovídat. Nechci přijít o peníze," naznačil Lakatoš, že se mu vynesená rozhodnutí zřejmě příliš nelíbila. Patrně tím narážel hlavně na rozhodující gól, který dal Miškář v prodloužení bruslí. Arbitři ale jeho zásah označili za regulérní.

Vítkovicím start série proti Hradci nevyšel: dva domácí zápasy, dvě nejtěsnější možné porážky. S Východočechy prohrály popáté v šestém vzájemném utkání sezony. "Je to 0:2, pojedeme do Hradce bojovat a první zápas tam necháme všechno. Budeme věřit, že tam urveme oba zápasy. Dneska jsme nebyli horší, Hradec byl šťastnější," řekl Lakatoš.

Podle něj snesl vítkovický výkon lepší kritéria než v úterý. "Tlačili jsme se více, byli jsme aktivnější a měli jsme šance. Padlo nám to tam ve třetí třetině, ale soupeř vždy dokázal odpovědět. V prodloužení byl šťastnější. Pokud ale nemají čtyři výhry, nic se neřeší. Pro nás je to menší klopýtnutí a máme v sobotu další zápas, kdy to můžeme napravit," dodal Lakatoš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články