Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
O Štít města Chebu 2024

Chyběly nám opory, ale překonali jsme to. Při nule jsem měl i štěstí, říká neprůstřelný Mrázek

Petr Mrázek byl v NHL znovu neprůstřelný a bylo to oceněno: český gólman se stal první hvězdou duelu s Tampou. Mrázek sice připustil, že měl v několika momentech štěstí, to ale nijak neumenšuje jeho radost z druhého čistého konta v sezoně. Byl také rád za střelecký úspěch Martina Nečase, který zápas rozhodl v prodloužení.

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/AP autor: Karl B DeBlaker

Carolina po karanténě kvůli koronavirové nákaze nastoupila ke čtvrtému duelu v ročníku poprvé od 18. ledna, kdy prohrála v Nashvillu 2:4. "Byl to těžký začátek po karanténě. Ještě proti Tampě, která hraje hodně útočný hokej, a bez pěti kluků základní sestavy," řekl Mrázek.

"Bojovali jsme a jsme rádi za dva body. Chyběly nám opory Slavin, Teräväinen a dokázali jsme i bez nich zvítězit. Jsem rád za Nečiho, že dal gól. Zasloužil si to, hrál výborné utkání a měl nějaké šance," podotkl Mrázek, který si připsal 32 úspěšných zákroků.

Mrázek vytáhl v každé třetině jeden skvělý zákrok. V úvodní vychytal dvě hvězdy soupeře – střelu Victora Hedmana zblízka vykopl betonem a následně zastavil dorážku Stevena Stamkose do odkryté branky.

Český gólman se nejvíce zapotil ve druhé části, v níž zlikvidoval čtrnáct střel včetně šance Pata Maroona, který se před ním zjevil sám. V 52. minutě si na něj nepřišel z přečíslení ani Blake Coleman.

"Když čelíte skvělému týmu, víte, že si nějaké dobré šance vypracuje. Při některých jsem měl i štěstí," prohlásil Mrázek na klubovém webu. Cítil se, jako by mu po dlouhé pauze znovu začínala sezona.

"Byl to zápas po devítidenní pauze. Museli jsme se s tím vypořádat a zabojovat. Myslím si, že jsme to zvládli a od první třetiny jsme dokazovali, že jsme připraveni dobře. Byl to dobrý zápas. Oba týmy hrály velmi dobře," doplnil.

Potěšilo jej, že vyšel jako vítěz ze souboje s ruským gólmanem Andrejem Vasilevským, držitelem Vezinovy trofeje z roku 2019. "Je to vždycky výzva hrát proti brankáři, jako je on, a ještě proti vítězi Stanleyova poháru z minulého roku. Pro všechny z nás to bylo vzrušující," uvedl Mrázek, jenž přišel do Caroliny v roce 2018 z Philadelphie.

Mrázek dokázal už podruhé v sezoně udržet nulu stejně jako Semjon Varlamov z New York Islanders, John Gibson z Anaheimu a Philipp Grubauer z Colorada. Je na druhém místě s úspěšností zákroků 95,5 procenta za Antonem Chudobinem z Dallasu (95,8) a třetí s průměrem 1,01 obdržené branky na zápas za Chudobinem (0,99) a Marcem-Andrém Fleurym z Vegas (1,00).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články