Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Chomutov porazil v podkrušnohorském derby Litvínov

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili v 52. kole extraligy Litvínov 5:2 a ukončili tak sérii tří porážek. Piráti jsou v tabulce i nadále poslední, snížili ale ztrátu na třináctý Liberec na šest bodů. Litvínov obsadil v základní části šesté místo a ve čtvrtfinále play-off se utká s Plzní.

První gól zápasu padl již po devatenácti sekundách hry, když krásnou přihrávku exlitvínovského Kubinčáka od zadního mantinelu mezi kruhy zužitkoval Hruška. Piráti poté v 8. minutě zvýšili v přesilovce již na 2:0, když se opět prosadil kapitán Hruška. Litvínovu se podařilo snížit v dvojnásobné přesilovce, když byli současně vyloučeni Důras a Rýgl. Po minutě a deseti sekundách prostřelil Kostúra kapitán Trávníček.

Kromě branek největší příležitost v první třetině měl domácí obránce Palin, který se proháčkoval mezi kruhy, ale mířil mimo branku Litvínova. Jediný gól v druhé třetině padl až 54 sekund před koncem při signalizovaném vyloučení domácích, když Hanzl našel chytrou přihrávku u pravé tyče úplně volného Trávníčka, který se tak stejně jako Hruška zapsal v utkání podruhé mezi střelce.

Chomutov tak mohlo o to více mrzet, že nevyužil dvě dvojnásobné početní výhody, druhá přesilovka byla přitom dlouhá 1:31 minuty. Hruška ale jednou trefil jen tyč, podruhé jej vychytal Francouz. Domácím se ale povedl ideální vstup do třetí třetiny. Hned po 27 sekundách se dostal do úniku Zálešák, byl zahákován Kubátem a rozhodčí nařídil trestné střílení, které slovenský útočník následně proměnil.

Na dvoubrankový rozdíl zvýšil svým prvním gólem v dresu Chomutova Kubinčák, když přihrával před branku Divíškovi a litvínovský obránce si puk srazil do vlastní sítě. Poslední branku vstřelil Šagát opět z prostoru mezi kruhy z otočky, když překvapil Francouze.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Litvínov

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. D. Hruška (Kubinčák, Divíšek), 8. D. Hruška (Macháček, Divíšek), 41. Zálešák z trest. střílení, 44. Kubinčák (Rutta), 58. Šagát (Hřebejk) - 14. Trávníček (Hanzl, Martynek), 40. Trávníček (Hanzl, Jareš). Rozhodčí: Hradil, Šír - D. Jelínek, Lhotský. Vyloučení: 9:13, navíc Ručinský (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4956.

Chomutov: Kostúr - Pavlas, Macháček, Palin, Bartejs, Rutta, Mrázek, Rýgl, J. Stehlík - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Zálešák, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Fronk, T. Káňa, M. Procházka. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Gerhát, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Jaroslav Beck (Chomutov): "Vítězství je vždy spojené s kvalitním výkonem. Vyšel nám úvod, stejně jako v utkáních s Třincem a Plzní, což se projevilo v průběhu zápasu. Trochu nás trápí druhé třetiny, ve kterých výkon není špatný, ale pod dojmem skóre aktivita jde dolů. Plná spokojenost je s třetí třetinou. Tým šlapal, kluci plnili pokyny, byli aktivní, důrazní, přikryli hrotové hráče Litvínova."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Chomutov podal výborný výkon. Škoda, že takhle nehrál celou sezonu, mohl být výše. Když bude v takových výkonech pokračovat, může se vyhnout i baráži."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články