Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chabada: I v Čechách by byl o KHL zájem

Poprad – HC Lev v pondělí dokončil více než dvouletou snahu a odehrál svůj první zápas v Kontinentální hokejové lize. Doma sice prohrál s Magnitogorskem 2:4, ale vyprodaný stadion po skončení duelu hráčům nadšeně aplaudoval. Bylo u toho i jedenáct českých hokejistů, kteří za Poprad momentálně hrají. A mohli u toho být i čeští fanoušci, klub původně mohl sídlit v Karlových Varech nebo v Hradci Králové, vedení Českého svazu ledního hokeje i zástupci extraligových klubů však byli proti.

HC Lev Poprad
zdroj: hclev.eu

Sami čeští hráči již o šanci, že mohli nejkvalitnější evropskou soutěž hrát doma, moc nepřemýšlejí. Jsou si ale jistí, že je škoda, že se to nepodařilo. "Už to neřešíme. Letos bylo od začátku dané, že to bude v Popradu. Tak to prostě je. Český hokejový svaz jim nedal zelenou, tak to udělali tady. Nevidím v tom problém. Složení týmu by bylo asi stejné i v Čechách," řekl útočník Martin Chabada.

Bývalý hráč pražské Sparty, který v minulých letech hrál ve Švédsku, si ale myslí, že i čeští fanoušci by na KHL rádi chodili. "Pro lidi je to něco nového, nejsou to letní přípravné zápasy. Myslím si, že mají zájem vidět ruské kluby, jak hrají. Ať je to Ufa, CSKA nebo Magnitogorsk. Je to pro ně bonus," uvedl Chabada.

Jeho spoluhráči Tomáš Netík nebo Tomáš Duba jsou hlavně rádi, že se podařilo projekt vůbec realizovat. "Samozřejmě bych byl radši, kdyby to bylo v Česku. Tady v Popradu je ale krásné prostředí a jsem vůbec rád, že to tady bylo umožněné. Jsme v lize, což je neuvěřitelné. Já jsem za to hrozně rád," usmíval se brankář Duba.

Představitelé českého hokeje nepovolili vstup Hradce Králové do KHL i proto, že se obávali, že by jim klub odčerpal finanční prostředky, které by jinak mohly získat české kluby. I Poprad má ale sponzory z Česka: například generálním partnerem je ČKD Group a oficiálním leteckým přepravcem týmu jsou ČSA. Za jejich spojením se Lvem ale stojí spíše obchodní aktivity v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články