Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čeští hokejisté budou mít na olympiádě na dresech státní znak, nikoliv logo svazu

Česká hokejová reprezentace nastoupí na olympijských hrách v Pekingu opět v dresech se státním znakem na hrudi. Podle pravidel totiž nemůže použít logo Českého hokeje, které má na dresech na mistrovství světa či turnajích Euro Hockey Tour. Bílá i červená varianta, jejichž podobu dnes hokejový svaz zveřejnil, se z velké části shoduje s dresy z olympijských her v Pchjongčchangu 2018.

zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Při olympijských hrách platí na rozdíl od dalších mezinárodních akcí přesná pravidla pro motivy, které lze na dresech použít," uvedl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban. "Povoleny jsou státní znak nebo název země, nikoli například loga národních federací. Rozhodli jsme se pro tradiční státní znak a doplňující prvky tak, aby na dresech byly zastoupeny i další symboly státu jako vlajka nebo barvy," doplnil.

Oproti Pchjongčchangu je pozměněn design rukávů, na kterém jsou nyní prostorově ztvárněné motivy vycházející ze státní vlajky. "Obecný koncept, s nímž jsme dresy účastníků turnaje připravovali, zní 'Respektujme minulost, představme budoucnost'. V případě české reprezentace jsme zvolili slogan 'Rození válečníci, spojení hrdostí'," uvedl Brett Jones ze společnosti Nike, která dresy připravuje. Ramenní část má podle jeho slov připomínat rytířské brnění.

Čeští hokejisté se na olympijských hrách v Pekingu představí ve skupině B a od 9. února se postupně utkají s Dánskem, Švýcarskem a Ruskem. Následně je čeká play-off. O postup na Hry budou v listopadu usilovat české hokejistky, které čeká v Chomutově kvalifikační turnaj. Pokud do Pekingu postoupí, budou hrát ve stejných dresech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články