Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Češky nezvládly první zápas MS, se Švýcarskem padly po nájezdech

Plymouth (USA) – Vylepšit si náladu i dojem z nepovedené kvalifikace o olympijské hry se českým hokejistkám hned na úvod nepodařilo. Češky prohrály s favorizovanými Švýcarkami, s nimiž padly i v rozhodujícím utkání kvalifikace, 1:2 po samostatných nájezdech. A to znovu po skvěle rozehraném zápase.

Sport
zdroj: ČT4

Češky v duelu skupiny B vedly až do 57. minuty, kdy Evelina Raselliová v přesilové hře odpověděla na gól Terezy Vanišové z druhé třetiny. V nájezdech pak zajistila dva body Švýcarkám Christine Meierová, která jako jediná uspěla.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka v polovině února prohrály se Švýcarkami boj o postup na olympijské hry v příštím roce a ani dnes je nedokázaly porazit. Zápas přitom měly rozehraný dobře a po sérii šancí na obou stranách se dostaly do vedení v 35. minutě, kdy Vanišová využila chybnou rozehrávku brankářky Schellingové a posunula Češky do vedení dokonce v oslabení.

"Gólmanka se snažila rozehrát na beka, já jsem bruslila přímo k puku a náhodně jsem ho zachytila. Pak jsem se to snažila dát do prázdné brány. Upřímně jsem nevěřila, že to tam padne, protože to šlo přes dvě hráčky. Naštěstí to prošlo," řekla Vanišová. "Věřily jsme, že to udržíme a vyhrajeme. Bohužel to chce víc dávat góly, víc chodit do koncovky. To nám pořád chybí," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky těsně padly se švýcarským výběrem

Gólmanka Peslarová držela šance českého týmu na výhru až do 57. minuty, kdy ji v přesilové hře překonala Raselliová, která tečovala střelu Müllerové. V prodloužení poté hrály Češky krátkou přesilovou hru, rozhodnout v ní však nedokázaly. Vítěze zápasu tak určily nájezdy, ve kterých se jako jediná prosadila v páté sérii Meierová.

Další zápas čeká Češky v sobotu, kdy se utkají s Německem. I nadále je cílem postup do čtvrtfinále. "Určitě, jeden zápas nic nemění. Další dva můžeme vyhrát a získat další body, teď bych se tím nijak netrápila," dodala Vanišová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články