Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Česko se dočkalo první univerzitní ligy, průkopníky jsou hokejisté

Česko se dočkalo první dlouhodobé univerzitní soutěže, a to soutěže hokejové. Letos totiž odstartoval premiérový ročník Univerzitní ligy ledního hokeje, které se účastní osmička týmů. "Snažíme se, aby byl důležitější program než výsledky. Má to dobrou odezvu a myslím si, že všichni, kdo tu soutěž sledují, jsou rádi, že něco takového vzniklo," prohlásil bývalý provozně-ekonomický manažer pardubického Dynama a současný ředitel nové univerzitní ligy Ondřej Šebek.

"Příprava trvala několik let. Inspiraci jsme hledali v Severní Americe, kde univerzitní sport má obrovskou tradici a není tajemstvím, že na univerzitní sport chodí návštěva srovnatelná s profesionálními kluby," přiznal Šebek, který vzápětí poděkoval sponzorům, díky nimž může univerzitní soutěž v Česku fungovat.

"Primárně je to financováno ze sponzorských peněz, ať už jsou to sponzorské peníze od klubů, tak jsme našli vstřícnost u partnerů českého hokeje a společností, které sponzorují český hokej, jak reprezentaci, tak extraligu. Ti se nás ujali a díky tomu jsme mohli začít hrát," svěřil se ředitel nové soutěže.

Univerzitní hokejová liga se hraje po většinu času tradičním způsobem, v play-off však na diváky čeká netradiční zpestření. "Je to klasická dlouhodobá soutěž, kdy hraje každý s každým třikrát a pak následuje play-off. To má takovou zvláštnost – týmy nebudou nasazovány, ale mohou si volit své soupeře. To je takové zpestření soutěže," řekl Šebek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovní zprávy: Hnilička a Šebek o univerzitní hokejové lize

Hlavní zprávy

Nejčtenější články