Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Češi marně naháněli Finy a na Švédských hrách zapsali druhou porážku

Ani druhé vystoupení na turnaji české reprezentaci nevyšlo. Národní tým nestačil na Švédských hrách po domácím výběru také na Finsko, když podlehl 2:4. Třetí akci Euro Hockey Tour zakončí svěřenci trenéra Radima Rulíka proti Švýcarům, přímý přenos utkání sledujte na ČT2 a ČT sport Plus v neděli od 11:50.

Finové měli od začátku zápasu navrch, a přestože nejprve Jan Kovář snížil na 1:2 a po něm také David Kaše v přesilovce na 2:3, vyrovnat se už českému týmu nepovedlo. Porážku musel skousnout debutant v brance Šimon Zajíček.

"Je dobré gól dát, ale když to k ničemu nevede, tak je to zbytečné. Je jedno, kdo gól dá, ale pro trošku lepší osobní pocit to je. Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme nedokázali vyhrát. Ale v té druhé půlce už jsme se trochu zvedli, dostali jsme se do nějakých šancí, tak pocit z předvedené hry je trošku lepší, ale ve finále na tom nezáleží," uvedl Kovář.

"Jsem rád, že mi to tam spadlo. Hory (Roman Horák) mě hezky našel a já jsem byl až překvapený, kolik jsem tam měl místa. Zkusil jsem vystřelit, vyšlo to. Gól nás nakopl, jenže v dalším střídání jsme hned inkasovali, a to nás hodně srazilo. Finové byli lepší v koncovce. Na tom musíme zapracovat, abychom v neděli vyhráli. Oproti Švédsku úplně jiný zápas. Neřekl bych, že jsme byli horším týmem. Zlepšili jsme pohyb, ale rozhodla koncovka," dodal Kaše.

Výběr Suomi si neustále hlídal náskok a těžil z aktivity, kterou nastolil od počátku utkání na rozdíl od minulých vzájemných duelů. Pod první dva góly se podepsal Arttu Hyry, když nejprve otevřel skóre a po jeho dobré práci při forčekingu na něj poté navázal Eemil Erholtz.

Také Finové zužitkovali početní výhodu, když na 3:1 upravil šťastnou tečí Markus Nurmi. Českou euforii po snížení Kašeho navíc brzy zmrazil veterán Hannes Björninen jen o dvě minuty později, když nahozením od modré čáry při rychlém obratu zaskočil Zajíčka.

Češi prohráli s Finskem poprvé v sezoně a na Švédských hrách stále čekají na první bod. Rozšířit bodovou sbírku v seriálu Euro Hockey Tour budou moct v závěrečném souboji se Švýcary, kteří v sezoně ještě ani jednou nevyhráli.

Švédské hokejové hry v Karlstadu, součást Euro Hockey Tour:

Česko – Finsko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Jan Kovář (Rychlovský, Radil), 49. D. Kaše (R. Horák) – 4. Hyry (Erholtz, Jääskä), 25. Erholtz (Luoto, Hyry), 39. Nurmi (Kaski, Borgström), 51. Björninen. Rozhodčí: Holm (Švéd.), Tscherrig (Švýc.) – Jonsson, Yletyinen (oba Švéd.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 3147.

Česko: Zajíček – Zámorský, F. Král, Košťálek, Hájek, Gazda, Pyrochta, Hovorka, J. Galvas – Radil, Jan Kovář, Rychlovský – A. Najman, D. Kaše, Š. Stránský – O. Beránek, R. Horák, Flynn – Bambula, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenér: Rulík.

Finsko: L. Lehtinen – Rissanen, Mattila, Vittasmäki, Kemiläinen, Reunanen, Kaski, Eronen, Utunen – Jääskä, Hyry, Erholtz – Luoto, O. Kapanen, Jormakka – Puistola, Borgström, Huuhtanen – Ranta, Björninen, Nurmi. Trenér: J. Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články