Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Červenka: Nepadá mi to tam, jak by mělo

Praha - Čeští hokejisté na mistrovství světa v Praze porazili Francii jednoznačně 5:1, žádné velké radosti ale nepropadali. I útočník Roman Červenka, který se na výhře podílel druhou brankou na turnaji, si uvědomoval, že získat tři body byla povinnost. Dnes se český výběr utká s Rakouskem. Zápas vysíláme v přímém přenosu od 15:45 na ČT sport a našem webu.

Roman Červenka střílí na Mika Smitha z Kanady
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je dobře, že jsme vyhráli, ale nemáme čas nad tím přemýšlet. Splnili jsme úkol a zítra nás čeká podobný soupeř. A začne se za stavu 0:0," řekl Červenka. Češi skórovali až ve druhé třetině, podle útočníka Petrohradu však bylo od začátku jen otázkou času, kdy se prosadí. "Škoda jen gólu na 2:1, protože jinak to mohlo být více v klidu. Ve třetí třetině jsme si to až na pár střídání, kdy nás zamkli v obranném pásmu, pohlídali," hodnotil Červenka duel. "Bylo to o trpělivosti. Pořád jsme chtěli hrát stejně a pokud možno odebírat Francouzům puky hned v obranném pásmu, což se nám dařilo. A z toho pramenily šance," řekl.

Roman Červenka:

"Jestli nám výhra zvedla sebevědomí? Nikdo si nepřipouštěl, že bychom měli prohrát. Sebevědomí by nám spíše zvedlo, kdybychom porazili Kanadu."

Češi skórovali až ve druhé třetině, podle útočníka Petrohradu však bylo od začátku jen otázkou času, kdy se prosadí. "Škoda jen gólu na 2:1, protože jinak to mohlo být více v klidu. Ve třetí třetině jsme si to až na pár střídání, kdy nás zamkli v obranném pásmu, pohlídali," hodnotil Červenka duel. "Bylo to o trpělivosti. Pořád jsme chtěli hrát stejně a pokud možno odebírat Francouzům puky hned v obranném pásmu, což se nám dařilo. A z toho pramenily šance," řekl.

Na rozdíl od výhry nad Lotyšskem 4:2 mohli reprezentanti tentokrát dohrát zápas v klidu. "Závěr byl klidný. Nebyl tam psychický tlak, což je i kvůli pátku dobré," uvedl Červenka směrem k dalšímu utkání, které sehraje český tým již o 24 hodin později s Rakouskem. Bývalý hráč pražské Slavie vedle gólu v další velké šanci trefil tyčku. "Šance tam byly, ale úplně mi to tam nepadá, jak by mělo," uvedl. "Při gólu to tu tyčku naštěstí jen lízlo a šlo to do brány," řekl devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010, který si na letošním šampionátu stále zvyká na nové spoluhráče. Kouč Vladimír Růžička totiž pořád mění sestavu. "Jak se mi hraje? To není otázka na mě, mění se to po každém zápase. Uvidíme," řekl Červenka. Na závěr se Červenka vyjádřil ke kvalitě ledu v hale. "Ke konci třetin byl led špatný, ale to je pro oba týmy stejné, v tom problém nevidím," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články