Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čermák sestřelil Tapparu dvěma góly, výhru ale nepřeceňuje

Kapitán Komety Brno Leoš Čermák nechce po slibném vstupu do osmifinále Ligy mistrů přeceňovat jednoznačnou výhru 5:1 nad Tapparou Tampere. Čtyřicetiletý útočník k výsledku výrazně pomohl dvěma góly, kterými potvrdil své střelecké probuzení. Daří se mu i v extralize. Se čtyřmi vstřelenými brankami se momentálně dělí v klubovém hodnocení o třetí příčku s Lukášem Kašparem. Před nimi jsou jen dva současní elitní kanonýři Komety Peter Mueller s Martinem Zaťovičem.

Leoš Čermák
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Zápas nám vyšel parádně. Pro sebevědomí je takový počin výborný. Budeme se z tohoto výsledku chtít odrazit dál. Ale odveta ve Finsku bude těžká. Myslím si, že Tappara nesložila zbraně. Má ve svém týmu výborné bruslaře. Budeme si však v odvetě chtít zápas pohlídat, abychom postoupili," řekl Čermák.

Po nedělní extraligové prohře v Mladé Boleslavi 1:2 se na hráče Komety snesla kritika za špatný výkon. Právě zápas s Tapparou měl posloužit jako reparát. "Bereme to jako povzbuzení po boleslavské prohře. Podařilo se nám po dlouhé době vstřelit více než tři góly. Dokázali jsme si, že na tom jsme střelecky dobře. Chtěli bychom na tento výsledek navázat v dalších zápasech," poznamenal kapitán Komety.

Za důležitý okamžik v cestě za vítězstvím nad Tapparou považoval dobrou hru v defenzivě. "Hráli jsme uvolněně. V prvních dvou třetinách brankář Vejmelka vyřešil spoustu těžkých situací. Měl velký podíl na tom, že se nám podařilo zvítězit tak vysoko. Důležitý byl třetí gól. Po vstřelení čtvrtého jsme už zápas dohrávali v pohodě. Věřili si a konec utkání kontrolovali," uvedl Čermák.

Po utkání při děkovačce oslavil výhru a své dva góly odvážným skokem na led, který připomínal volejbalovou rybičku. "Přežil jsem to. Skok jsem kontroloval. Naštěstí se nic nestalo," usmíval se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články