Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čada převezme mistrovské Košice

Košice - Úřadující slovenský mistr z Košic má nového trenéra. Obhájce titulu povede Rostislav Čada, jenž na konci ledna skončil ze zdravotních důvodů na lavičce Liberce. Jedenašedesátiletý kouč se stal nástupcem Petera Oremuse, který byl spolu s českým asistentem Romanem Šimíčkem po nepodařeném startu do sezony v sobotu odvolán.

Rostislav Čada
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Rostislav Čada byl nejžhavějším kandidátem na uvolněnou pozici hlavního trenéra. Dobře zná prostředí i hráče v mužstvu. Jsme rádi, že jsme se dohodli tak rychle," řekl oficiálním stránkám klubu generální manažer Košic Juraj Bakoš.

Tým Čada převezme při úterním tréninku. Čadovým asistentem bude Marcel Šimurda, který se přesouvá k prvnímu týmu od mládeže a vedl Košice spolu s Miroslavem Marcinkem při nedělní výhře na ledě Banské Bystrice 2:0. I po ní zůstal šampion z posledních dvou let na předposledním devátém místě.

Čada už vedl Košice na konci sezony 2007/08, kdy s týmem prohrál až ve finále se Slovanem Bratislava, a pak i v mistrovských ročnících 2009/10 a 2010/11. Na Slovensku má za sebou také angažmá ve Slovanu, který koučoval jak v extralize, tak i v Kontinentální lize. Působil také ve švýcarském klubu Ambri-Piotta, v KHL v Omsku a v Česku trénoval vedle Liberce také v Plzni, Kometě Brno či Třebíči.

Krátce před příchodem Čady na střídačku Košic vedení klubu oznámilo, že kádr opustí český obránce Radek Philipp. Osmatřicetiletý bek na Slovensko přišel před rokem ze Sparty a klubu pomohl k zisku mistrovského titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články