Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Bulisův Čeljabinsk ovládl základní část KHL

Moskva - Základní část KHL vyhráli hokejisté Traktoru Čeljabinsku. Zisk Kontinentálního poháru si zajistili v posledním kole vítězstvím nad Čerepovcem 5:4, ke kterému přispěl gólem a asistencí český útočník Jan Bulis. Traktor nasbíral v 54 zápasech 114 bodů a zvítězil o bod před Petrohradem.

KHL
zdroj: ČT24 autor: V.Rejl

Vydařené utkání odehrál také Tomáš Rolinek, který dvěma góly pomohl Magnitogorsku k vítězství nad obhájcem titulu Ufou 4:3. Jeho tým si touto výhrou zajistil konečné třetí místo ve Východní konferenci. Reprezentační kapitán Rolinek se trefil po měsíční pauze, na dvě branky v jednom utkání dosáhl v této sezoně poprvé.

Ufa v zápase snížila z 1:4 na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Ve Východní konferenci skončila na pátém místě a v play off začne cestu za obhajobou Gagarinova poháru sérií proti Kazani.

Nejlepší tým Západní konference Petrohrad na závěr porazil Novosibirsk 4:1, český brankář Jakub Štěpánek přišel o šanci na druhé čisté konto v sezoně necelých devět minut před koncem. Svěřenci Miloše Říhy se v prvním kole vyřazovacích bojů střetnou s CSKA Moskva.

Čeští útočníci Kamil Kreps a Jiří Novotný se svými góly podepsali pod výhru Astany nad Čechovem 3:2. Novotný zápas rozhodl 62 sekund před závěrečnou sirénou, Kreps se postaral o úvodní gól v 21. minutě.

Lev Poprad se rozloučil se svou premiérovou sezonou v KHL porážkou 3:5 na ledě Dynama Moskva, v jehož dresu přihrál na tři góly Marek Kvapil. Klub s řadou českých hráčů a trenérem Radimem Rulíkem, který by se podle některých spekulací mohl přestěhovat do Prahy, zakončil soutěž s třetí nejhorší bilancí z 23 účastníků. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články