Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Buffalo znovu prohrálo, Carolina díky Staalovi přehrála Ottawu

New York - Výsledek 1:3 s Detroitem znamená pro Sabres už čtvrtý prohraný zápas v řadě. S pouhými jedenácti body je Buffalo navíc vůbec nejhorším týmem v celé lize, předposlední Edmonton má o pět bodů víc. Ve druhém nedělním zápase porazila Carolina Ottawu 4:1, na čemž měl hlavní zásluhu Eric Staal - ten si připsal branku a dvě asistence.

Buffalo - Detroit
zdroj: ČTK/AP autor: Gary Wiepert

Buffalo - Detroit 1:3

Sabres přitom v utkání od osmé minuty vedli 1:0. Po třiceti sekundách druhé třetiny ale vyrovnal Darren Helm a v 52. minutě vstřelil vítězný gól Red Wings v přesilové hře Johan Franzén. Pojistku pak přidal trefou do prázdné branky při power-play Daniel Alfredsson. Švédský útočník přihrál i na úvodní gól a v prvním zápase po téměř dvoutýdenní pauze zaviněné zraněním třísel si tak připsal dva body. "Nevím, jestli jeho nohy už fungovaly podle představ, ale je to prostě chytrý hráč a ví, jak se na ledě pohybovat," poznamenal trenér Detroitu Mike Babcock.

Jeho protějšek Ted Nolan po utkání zpochybnil vyloučení Tylera Myerse za krosček, po němž hosté vstřelili rozhodující gól. "Nemyslím si, že to byl krosček na dvě minuty. Detroit nás krosčekoval celý zápas," zlobil se kouč Buffala, které v polovině zápasu za stavu 1:1 promarnilo výhodu trestného střílení. "Ale tak to bývá. Když se vám nedaří, srážejí vás pak i takovéhle věci, zatímco soupeři se něco takového prostě nestane."

Detroit v poslední době také neprožíval nejpovedenější období a připsal si teprve druhou výhru z uplynulých deseti zápasů. "Snad se nám podaří udělat nějakou vítěznou šňůru. Hlavně na domácím ledě bychom potřebovali zabrat," konstatoval útočník Justin Abdelkader. Detroit, který prohrál devět z posledních deseti domácích zápasů, ve středu přivítá Boston.

 

Carolina - Ottawa 4:1

Ve druhém nedělním zápase zářil Eric Staal, díky němuž Carolina porazila Ottawu 4:1. Kanadský útočník nejprve přihrál na dvě ze tří branek Hurricanes ve druhé třetině, v 58. minutě pak pečetil vítězství gólem při power-play Senators. Staal tak bodoval v šestém zápase za sebou, dohromady během této série zaznamenal osm bodů za tři góly a pět asistencí.

Radost z vítězství po dlouhé době zažil brankář Cam Ward, který vynechal deset zápasů kvůli zranění a ve dvou předchozích utkáních po návratu do sestavy se musel smířit s porážkou. Tentokrát ale inkasoval jediný gól z 36 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou večera - kromě jiného i za pohotový zákrok proti útočníkovi Ottawy. "Dnes náš tým zněl jako sehraný orchestr," radoval se Ward. "Nejen obránci, ale i útočníci se vraceli před naší branku a výrazně tak pomohli defenzivě. A dobrá obranná práce je první podmínkou k tomu, abychom mohli být úspěšní," prohlásil Ward.

Plusový bod za účast na ledě při vstřeleném gólu si připsali oba čeští útočníci v dresu Caroliny Jiří Tlustý a Radek Dvořák. Milan Michálek byl na druhé straně jednou u vstřeleného a jednou u inkasovaného gólu Ottawy, která prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

 

Výsledky NHL:

Buffalo - Detroit 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 8. Hodgson - 21. Helm, 52. Franzén, 60. Alfredsson. Střely na branku: 22:34. Diváci: 18 721.

Carolina - Ottawa 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Branky: 24. Dwyer, 27. T. Ruutu, 30. Lindholm, 58. E. Staal - 2. Spezza. Střely na branku: 37:36. Diváci: 13 657.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy