Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Brno, nebo Chomutov? Dotáhne to Liberec? A co předkolo? Základní část extraligy vrcholí

Praha – Čtyři týmy už mají čtvrtfinále extraligy jisté, Litvínovu chybí jen kousek, a největší boj tak panuje o šesté místo zajištující jistotu play-off. O to se v přímém duelu střetnout hokejisté Brna a Chomutova. Pokud jeden z týmů získá tři body, pošle druhého do předkola, při remíze po 60 minutách přijde rozuzlení až v pátečním posledním kole. Vedoucí Liberec bude mít v Litvínově další pokus, aby potvrdil obhajobu Prezidentského poháru. Pokračuje rovněž tuhý boj o desítku a účast v předkole. Přímý přenos utkání Brno – Chomutov včetně studia sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 17:00.

Utkání Chomutov - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Brno - Chomutov 17:20

"Samozřejmě si uvědomujeme, co je v sázce. Stejně jako náš soupeř. Psychicky nám hodně pomohlo nedělní vítězství v Liberci, kde nám skvěle zachytal brankář Čiliak. Doufám, že na tento výkon naváže i proti Chomutovu," uvedl asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný.

Před rokem Chomutov v předkole play-off Kometu vyřadil. "To už v hlavách nemáme. Nebude to zápas o všechno, ale bude pro nás určitě letos nejdůležitější. Všichni do toho dáme sto procent," řekl útočník Jan Káňa. Na marodce Komety zůstávají obránci Krejčík, Král, Štencel a útočník Zaťovič.

Chomutov má horší skóre, ale s Kometou dosud získal pět bodů z devíti možných. "Čeká nás důležité utkání, jehož význam si uvědomují oba týmy. Vítěz si zajistí přímý postup do čtvrtfinále, takže nikdo nebude chtít udělat chybu. Bude to opatrný zápas, ve kterém moc gólů nepadne a budou rozhodovat výkony brankářů. Ján Laco nás poslední tři, čtyři zápasy drží a předvádí výborné zákroky. Věřím, že mu forma vydrží," řekl asistent chomutovského kouče Petr Martínek.

"Když budeme hrát náš trpělivý hokej bez zbytečných faulů, můžeme být úspěšní. Důležité bude také proměňování šancí, kterých si v posledních zápasech vytváříme docela dost," dodal Martínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Mladá Boleslav

Litvínov - Liberec 17:20

Litvínov prohrál v neděli na Spartě (1:3), nyní ho čeká Liberec usilující o prvenství v dlouhodobé části. "Je dobře, že máme takový los. Je to pro nás dobrý test před play-off, klíčovou částí sezony," uvedl asistent trenéra Darek Stránský.

Litvínov chce zabojovat o čtvrté místo, aby mohl začít play-off doma. Na Hradec Králové ztrácí jediný bod.

"Jsme na tom podobně jako Hradec, který má také těžký los. Může se stát, že jedna výhra nás na čtvrté místo posune. Začínat pak doma by byla obrovská výhoda," podotkl Stránský. 

Liberec v neděli proti Brnu (1:2) zklamal natěšené fanoušky, ale stále má vše ve svých rukách. "Hraje se 52 kol, máme dva zápasy do konce, vyhrát chceme úplně každé utkání. Měli jsme devět bodů náskok, teď máme tři, ale je to jen na nás. Sám necítím nějakou nervozitu z možnosti, že budeme druzí, ale stát se to může, je to hokej," řekl útočník Petr Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Litvínov

Mladá Boleslav - Třinec 17:20

V dostizích o desítku je na tom nejlépe Mladá Boleslav. Z deváté příčky má před jedenáctým Zlínem čtyřbodový náskok. Po dvou minulých zápasech, v nichž vyšli naprázdno, ale potřebují Středočeši k jistotě zabrat a mají nejtěžší los - v úterý hostí druhý Třinec, v pátek se představí v Liberci.

Třinec se ke konci základní části vzpamatoval a čtyřmi výhrami z pěti zápasů se vrátil do hry o Prezidentský pohár.

"Na to ale nemyslíme. Jsme rádi, že jsme teď odehráli dva dobré zápasy a snažíme se být co nejlépe připraveni na play-off. Samozřejmě, že se budeme snažit udržet laťku i v úterý," řekl třinecký asistent René Mucha. Ocelářům chybí nemocný Irgl a zraněný Kreps. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

Plzeň - Pardubice 17:20

Plzeň si přes určité obtíže poradila s Karlovými Vary a z desáté příčky má na Zlín k dobru dva body, na Olomouc tři. Zásadní krok mohou indiáni udělat s posledními Pardubicemi. "Bude to zase boj. Musíme naplno bodovat a vyhrát. Nebude to nic jednoduchého, přestože jsou na tom Pardubice v tabulce špatně. Zápas pro nás bude opět náročný především na psychiku," uvedl asistent trenéra Ladislav Čihák.

"Všichni víme, o co hrajeme. Jde o všechno. Motivace je hrát předkolo. Nesmíme si připustit strach, že bychom hráli play out. Strašák tam je, ale my si musíme jít za svým cílem," dodal útočník Martin Procházka.

Pardubice tíží šňůra sedmi porážek. Pětkrát za sebou nebodovaly, ačkoliv s Vítkovicemi bylo ve hře patrné zlepšení.

"Potřebujeme hlavně vyhrávat. Pro psychiku týmu je nutné něco urvat, hráče by to zdravě nakoplo v jejich úsilí. Psychika dělá hodně, všem by případná výhra hodně pomohla. Pak by to všechno mělo hned jinou šťávu. Jsme však pozitivní, že současnou bilanci zlomíme," řekl asistent trenéra Pavel Marek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

Vítkovice - Olomouc 17:20

Vítkovice si zajistily předkolo a nyní bojují o co nejlepší výchozí pozici. "Může to být pro první sérii dost podstatná věc, takže naším cílem je vybojovat si začátek předkola doma. Zajištěním účasti v play-off jsme splnili ten první postupný krůček. Další chceme udělat tím, že skončíme do osmého místa a pak budeme pokračovat dál," řekl druhý vítkovický trenér Pavel Trnka. Ostravané postrádají Kucseru, Tybora a Slobodu.

Proti Olomouci jsou domácí na koni i z důvodu historických statistik: Kohouti na ostravském ledě po rozdělení federace ještě nevyhráli a aktuálně mají ve Vítkovicích sérii sedmi proher. Pokud Hanáci chtějí ještě myslet na předkolo play-off, musí s touto šňůrou v úterý skoncovat.

"Není nad čím moc spekulovat. Prostě musíme dvakrát vyhrát a čekat, jak si povedou týmy kolem nás. Tím pádem je naše taktika pro Vítkovice jasná," řekl olomoucký asistent Jan Tomajko, jehož kádr stále moří početná marodka: mimo hru jsou Řípa, Skrbek, Juraj Mikúš, Strapáč a Houdek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

Hradec Králové - Zlín 17:20

Zlín bude bojovat o svou šanci na ledě Hradce Králové, který nechce přijít o čtvrtou příčku, a má tak o motivaci postaráno. Berani si cestu do předkola play-off pořádně zkomplikovali nedělní prohrou v Olomouci 0:3.

"Vypadli jsme z desítky, už nemáme postup ve svých rukou. Mnohem blíže má nyní k předkolu Plzeň. Ale extraliga je vyrovnaná, takže klidně může Plzeň doma klopýtnout s Pardubicemi. Také proto budeme hrát v Hradci Králové o naději," řekl zlínský trenér Robert Svoboda. Tým stále postrádá zraněného obránce Řezníčka.

Karlovy Vary - Sparta Praha 17:20

Předposlední Karlovy Vary přivítají Spartu, která už neskončí hůře než třetí, ale může ještě pomýšlet na druhou příčku. Na Třinec ztrácí tři body. Pražané mají formu - už pět kol neztratili ani bod.

"Jdeme do utkání s respektem k soupeři, ale předem nic nevzdáváme. Sparta je kvalitní mančaft a každý takový zápas s vynikajícím soupeřem je pro nás skvělá příprava na závěr sezony," uvedl asistent karlovarského kouče Mikuláš Antonik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články