Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brno jede na Slavii, tentokrát bez hord fanoušků v zádech

Praha - Zápasy Slavie s Brnem patřily v minulé sezoně k nejnavštěvovanějším domácím kláním Pražanů, přičemž souboj z konce listopadu vidělo 12.251 diváků. Tentokrát ale může nabídnout velmi neobvyklou situaci. Fanoušci Komety, kteří se o tak vysoká čísla postarali především, cestu na nadcházející bitvu bojkotují kvůli navýšení ceny vstupného ze strany Slavie. Místo toho se sejdou v brněnské Kajot Areně v Brně a budou sledovat přímý televizní přenos. Nelze přitom vyloučit, že v domovském stánku Komety bude více fanoušků než v dějišti utkání. Utkání sledujte od 18:00 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Ilustrační foto

V sestavě Komety by se už měl objevit i slovenský útočník Róbert Petrovický, který nahradí zraněného Radima Hrušku, jenž bude minimálně dva měsíce s natrženým stehenním svalem odpočívat. "Hned na prvním tréninku jsem měl z vystoupení Petrovického velmi dobrý pocit. Měl by týmu pomoci," uvedl kouč Zdeněk Venera, který vnímá duel na Slavii vzhledem k postavení obou týmů v tabulce velmi prestižně. "Slavia sází na důrazný hokej. Má hodně mladých hráčů, kteří hrají aktivně a agresivně. Na to musíme být připraveni. Na úzkém kluzišti je každé místo gólové. Musíme hrát v defenzivě obezřetně," doplnil Venera.

Třinec zatím nemůže nalézt loňskou pohodu, na domácím ledě dovedl do vítězného konce jen dva zápasy z pěti. A to v pátek Oceláři narazí na neoblíbené Pardubice, které si v posledních šesti případech z Werk Arény pětkrát odvezly výhru. "Vypovídá to o síle soupeře. Pardubice mají konsolidovaný a kvalitní tým s řadou šikovných útočníků, mezi kterými dokazuje roli střelce Bartek," upozornil trenér Břetislav Kopřiva. "Třinec má kvalitní mužstvo a doma hraje hodně nátlakový hokej. Zapojují obránce do útočných akcí, do přečíslení a je to útočně laděné mužstvo," prohlásil trenér Pavel Hynek.

Trenér Zlína Rostislav Vlach nebyl navzdory vítězství svých svěřenců spokojen s výkonem v posledním zápase v Karlových Varech. "Věřím, že se po krátkém odpočinku naše hra zlepší. Vítkovice mají velmi dobré mužstvo, výborného gólmana Romana Málka. Skvělou formu má útok Ujčík, Burger, Káňa. Hrají agresivně, dobře bruslí. Tým Vítkovic je velmi dobře poskládaný, nebude jednoduché se prosadit," poznamenal Vlach. Vítkovice v úterý neuspěly na Spartě a teprve podruhé v sezoně vyšly bodově naprázdno. "Zlín hned v úvodu sezony prokazuje dobrou formu, nedostává moc branek. Většina jeho zápasů je velice těsných, ale to jen potvrzuje, že extraliga je momentálně opravdu velmi vyrovnaná," řekl trenér Mojmír Trličík.

Kladno ze sebe chce setřást úterní debakl 0:6 z Liberce. "Rozebírali jsme to, protože naše vystoupení v Liberci bylo hodně tristní. Propadli jsme tam a chceme si napravit dojem u našich fanoušků," ujistil kouč Zdeněk Vojta. Soupeřem Středočechů však bude dobře hrající Plzeň. "Každý tým lze zaskočit pohybem, kvalitní obranou a my se musíme zase vrátit k naší dobré hře, pokud chceme uspět v celém průběhu sezony," dodal Vojta.

Litvínov si v úterý zkomplikoval zápas s Karlovými Vary, když ztratil vedení 3:1, ale nakonec se mohl radovat v prodloužení a trochu si tak oddechnout. "Zaplaťpánbůh, že jsme protrhli tu sérii porážek a získali alespoň dva body. Klukům to pomůže, zase si budeme více věřit, ale musíme to samozřejmě zase potvrdit v dalších zápasech. Když se to nepovede, tak nám ty dva body tolik nepomůžou," řekl asistent trenéra Jiří Kučera. Kvůli potížím s krkem musel ze zápasu odstoupit gólman Franěk. Liberec výtečně zvládl sérii tří utkání pod Ještědem, z nichž vytěžil osm bodů. Vylepšil tak svou bilanci z posledních vystoupení - ze sedmi jich vyhrál šest. I díky tomu se Bílí Tygři dostali do čela soutěže.

České Budějovice odčinily tři po sobě jdoucí porážky dvěma zápasy, v nichž naplno bodovaly. Jihočeši budou proti předposledním Karlovým Varům chtít potvrdit, že se jim doma daří. Vyhráli zde čtyři z pěti duelů v sezoně, Energii navíc v Budvar aréně porazili šestkrát za sebou. Západočechům se stále nedaří, drží se na dně extraligové tabulky. "Mužstvo se tomu nepoddává. Bojuje, hraje dobrý hokej, ale chybí tomu lepší produktivita. Bohužel nám stále scházejí body, které se počítají především," připomněl kouč Václav Baďouček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články