Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Brendl po vítězné premiéře: Nechtěl jsem pořád jen čekat

Pardubice - Znovu opožděný vstup do sezony prožívá hokejový kanonýr Pavel Brendl. Loni našel v průběhu ročníku angažmá v finském Kuopiu a dohrál ho v KHL v Nižněkamsku. Tentokrát při hledání dalšího zahraničního angažmá vypomáhá čtyřka draftu NHL z roku 1999 Pardubicím. V jejich dresu debutoval ve středečním utkání proti Zlínu a na vysoké výhře 6:1 se podílel jednou asistencí. Snažil se hlavně nic nepokazit, souhra v novém týmu mu problémy nedělala. I trenér Východočechů byl s Brendlovou premiérou spokojený.

Pavel Brendl
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

S generálním manažerem Zbyňkem Kusým se Brendl dohodl zatím na měsíčním angažmá. "Seběhlo se to rychle. Chtěl jsem už někde začít. Mám chuť jít někam do zahraničí, ale nechtěl jsem pořád jen čekat. S panem Kusým máme hodně dobré vztahy," řekl Brendl.

Pardubice sháněly náhradu při absenci zraněných Radovana Somíka, Martina Barteka a Tomáše Zohorny. "Hodila se jim nějaká výpomoc. Mně to samozřejmě taky vyhovuje, že si tady mohu zahrát. Kdybych pak někam odcházel, tak budu rozehraný," uvedl Brendl, který měl dosud v české extralize jen dva zápasy za Třinec ze sezony 2004/05, kdy byla výluka v NHL.

Pavel Brendl o čekání na zahraniční angažmá:

"Zažil jsem to už loni a víckrát bych to opakovat nechtěl. pořád doufám, že se něco naskytne. Moje nálada je taková ve vlnách. Týden jsem nervózní, že se nic neděje, pak to dva, tři týdny neřeším, pak zase pár dnů jo. Zkrátka jak kdy."

Bývalý hráč Philadelphie, Caroliny a Phoenixu, který hrál také ve Švédsku za Moru a Brynäs a v KHL za Nižnij Novgorod, touží po dalším angažmá v některé z evropských soutěži. Nevylučuje ale ani setrvání v Pardubicích. "Po měsíci si sedneme a uvidíme, co dál. Bude se to odvíjet od toho, jestli budu mít nabídku jít někam ven, nebo ne. Může se stát, že tady zůstanu do konce sezony, ale já bych v tuto chvíli nepředbíhal. Jsem tu teprve první den."

Soutěžní zápas sehrál naposledy v březnu a od té doby trénoval individuálně. "V první třetině jsem se cítil dobře, druhou polovinu druhé třetiny jsem se už byl unavený, ale pak v té třetí už to bylo zase podstatně lepší," řekl. "Snažil jsem se nic nepokazit, nevymýšlet žádné velké věci, protože je to poměrně dlouhá doba, co jsem nehrál. Snažil jsem se spíš odbránit, co jsem měl, aby mi tam někdo neujel. Myslím si, že to nebylo tak špatné," dodal.

Pardubický kouč Pavel Hynek si Brendlovu premiéru pochvaloval "Myslím, že to zvládl výborně, že odehrál dobrý zápas," uvedl Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články