Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Boston Stanley Cup neobhájí, vyřadil ho Washington

Boston (USA) - Hokejisté Bostonu neobhájí Stanleyův pohár. Nad jejich síly byl Washington, který vyhrál rozhodující sedmý zápas série 2:1 gólem Joela Warda ve třetí minutě prodloužení. Podruhé za sebou byl v NHL vyřazen obhájce prvenství v prvním kole play-off; loni tento osud potkal Chicago.

David Krejčí s hráči Bostonu
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Na počátku rozhodujícího okamžiku zápasu byla chyba obránce Dennise Seidenberga, jehož nahození do útočného pásma zblokoval Mike Knuble. Osmatřicetiletý útočník i díky nešťastnému střídání hráčů Bostonu dostal možnost vyrazit s Wardem do přečíslení, jeho bekhendovou střelu ještě gólman Tim Thomas vyrazil, ale Ward volný kotouč uklidil do sítě.

Zápasy mezi oběma týmy byly nesmírně vyrovnané. Poprvé v NHL skončilo všech sedm duelů série rozdílem jediného gólu, přičemž čtyři z nich dospěly do prodloužení a v dalších dvou padla vítězná branka v posledních dvou minutách základní hrací doby. "Bylo to velmi těsné. Neměli bychom být zklamaní tím, co jsme v této sezoně předvedli," uvedl obránce Bostonu Zdeno Chára.

Soupeř Washingtonu ještě není znám. Až dnes o zbývajících postupujících rozhodnou sedmé zápasy dalších dvou sérií Východní konference. V případě postupu Floridy a Ottawy by Capitals narazili na Philadelphii, což by byl pro Jaromíra Jágra po Pittsburghu další pikantní duel proti týmu, v němž působil.

Východní konference - 7. zápas: Boston - Washington 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1) Branky: 35. Seguin - 12. Hendricks, 63. J. Ward. Střely na branku: 32:27. Diváci: 17 565. Konečný stav série 3:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články