Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boston s Jágrem nadále nepočítá a smlouvu mu neprodlouží

Boston - Vedení Bruins se nakonec rozhodlo, že s Jaromírem Jágrem smlouvu neprodlouží. Generální manažer klubu Peter Chiarelli na setkání se zámořskými novináři den po skončení finálové série o Stanleyův pohár s Chicagem prohlásil, že klub s jednačtyřicetiletým hokejistou již nadále nepočítá. Přesto však - alespoň dle dnešních slov - bylo vedení s Jágrovými službami spokojeno.

Jaromír Jágr
zdroj: Getty Images

Ve vyřazovacích bojích Jágr nedal ani jeden gól a Boston nakonec ve finále prohrál s Chicagem 2:4 na zápasy. Vedení Bruins přesto bylo s jeho působením spokojeno. "Řekl jsem mu: 'Dokázal jsi unavit soupeřovu obranu, to bylo opravdu fantastické. Vím, že jsi nedal gól, ale zase jsi měl perfektně načasované přihrávky a taky jsi nám pomohl s přesilovkami,'" řekl Chiarelli. "Prostě jsem byl s Jaromírem velmi spokojen," dodal.

Přesto se rozhodl s dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru neprodloužit končící smlouvu. Stejně dopadli další hráči Bostonu - Andrew Ference a Jay Pandolfo. "Možná by to bylo jiné, kdybych dal dvacet branek v play-off. Ale k tomu mi jich dvacet chybělo," reagoval Jágr, kterému roční smlouva vynesla 4,5 milionu dolarů.

V NHL by chtěl olympijský šampion z Nagana zůstat. O jeho budoucnosti by se mělo rozhodnout po 5. červenci, kdy se otevře trh s volnými hráči.

Chiarelli doufá, že se mu díky ušetřeným penězům povede udržet útočníka Nathana Hortona a brankáře Tuukku Raska. Sestavování kádru zkomplikuje klubům fakt, že platový strop se v nadcházející sezoně sníží ze současných 70,2 na 64,3 milionu dolarů. "Najdeme ten správný mix. Ale museli jsme udělat několik obtížných rozhodnutí o tom, které hráče znovu podepsat  a které pustit," uvedl generální manažer.

Jágr přišel do Bostonu v květnu z Dallasu, který za nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL získal útočníky Laneho MacDermida, Codyho Payneho a právo výběru ve druhém kole draftu. V dresu Medvědů nakonec včetně play-off odehrál 33 zápasů s bilancí dvou branek a 17 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články