Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslavi se daří, porazila i Spartu

Mladá Boleslav Hokejisté Mladé Boleslavi ve 42. extraligovém kole porazili Spartu 6:3 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Na vysokém boleslavském vítězství se prvním hattrickem v nejvyšší soutěži podílel útočník Tomáš Hyka. Útočník Sparty Jaroslav Hlinka se díky asistenci na poslední gól Pražanů osamostatnil v čele historického kanadského bodování klubu.

Mladá Boleslav - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Sparta dorazila do Mladé Boleslavi bez své nejnovější posily, útočník Vondrka po dnešním příchodu ze Slovanu Bratislava ještě nenastoupil. Hostům šlo o odčinění nedělní domácí porážky 0:5 s Hradcem Králové a na ledě Středočechů začali dobře, v šesté minutě jim zajistil vedení čtvrtý útok mladíků. Po Chlapíkově střele z pravé strany důrazně dorážel Procházka. Extraligový nováček však bleskově odpověděl.

Hned po 25 vteřinách vyrovnal Hyka trefou z levého kruhu pod horní tyč a nastartoval Mladou Boleslav k sebevědomému výkonu. Ve 14. minutě na její stranu překlopil skóre bývalý sparťan Výborný snadnou dorážkou při přesilovce a v 18. minutě zvýšil na 3:1 svým druhým gólem Hyka, který se nenechal odstavit před brankovištěm a po jeho důrazu puk pomalu doklouzal do branky.

Do druhé třetiny nastoupil ve hostující bráně Lukáš místo Novotného, ale na ledě vydržel jen necelých jedenáct minut, než se do brankoviště vrátil Novotný. Hned ve 23. minutě Lukáše zblízka překonal Jarůšek. Při přesilovce v 27. minutě sice Mikuš chytrou tečí snížil, ale Mladá Boleslav se stavem 4:2 nenechala rozhodit a náskok rychle navýšila. Hned o 28 vteřin později Hyka dovršil první extraligový hattrick a po polovině druhé třetiny Bárta využil Lukášovo zaváhání a do branky se vrátil zpět Novotný.

S navrátilcem do brankoviště Sparta zlepšila herní projev, ale proti nadšeně hrajícím domácím se do mnoha šancí nedostávala. Jednu z mála měl před polovinou třetí třetiny Rolinek, ale po vyjetí zpoza brány minul a Volek o chvíli později z mezikruží pálil do Růžičky. V poslední minutě pouze zkorigoval stav na 3:6 Piskáček, kterému nahrál Hlinka a bodem za asistenci se osamostatnil se v čele historického kanadského bodování Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 6:3 (3:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Hyka (Lenc), 14. D. Výborný (M. Hruška), 18. Hyka (Trška, M. Látal), 23. Jarůšek (Bárta, D. Výborný), 27. Hyka (Musil, Lenc), 31. Bárta (M. Hruška) - 6. M. Procházka (Chlapík), 27. J. Mikuš (Sabolič), 60. Piskáček (J. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. Diváci: 4 010.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Holub, Trška - M. Látal, Broš, Pabiška - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Volf - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Sparta: F. Novotný (21. - 31. Lukáš) - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Barinka, Hrbas - Kumstát, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Réway, Rolinek - Forman, Volek, Dvořáček - M. Procházka, Bahenský, Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jsme v těžké situaci a každý zápas je pro nás jako o život. Jsem rád, že jsme podle toho přistoupili k utkání, to znamená bez hokejového respektu, ale na druhé straně s respektem k hokeji. Kluci k tomu přistoupili velmi dobře, podařilo se nám rychle odskočit. Naštěstí Spartě se nepodařilo dát kontaktní gól za stavu 3:1. Jsou to pro nás tři cenné body."

Zdeněk Moták (Sparta): "Podali jsme na všech postech, ve všech řadách i jako celý tým špatný výkon. Ve spojení s častými, zbytečnými a někdy i hloupými vyloučeními z toho rezultoval konečný výsledek. Tím nesnižuji výborný výkon domácích, kterým gratuluji."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články