Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Bitva mezi Ruskem a Kanadou nabídla tvrdou řež, sborná rozhodla o výhře až v závěru

Kanaďané potvrdili proti Rusku dobrý výkon z předchozího zápasu s českou reprezentací a byli více než vyrovnaným soupeřem hvězdnému domácímu výběru. Nakonec se nabitý kádr sborné prosadil ve třetí třetině a bezbrankový stav zlomili v průběhu sedmi minut Něstěrov s Plotnikovem. Rusové si tak uchovali po výhře 2:0 naději na celkový triumf na turnaji, zároveň ukončili šestileté čekání na vítězství v zápasech proti javorovým listům.

Utkání Rusko - Kanada
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Mikhail Japaridze

Diváci se v zaplněné VTB Areně v úvodních dvou dějstvích branky nedočkali. Kanaďané nejdříve odolali v oslabení při trestu Leeho a v osmé minutě mohli sami udeřit. Vey ale na Košečkina nevyzrál. V domácím týmu neuspěl v přesilovce Gusev a následně ani Šalunov.

Kanada se následně ubránila i v dalších dvou oslabeních a v 26. minutě mohla jít do vedení. Garbuttův pokus z mezikruží ale skončil na levé tyči. Sborná se neprosadila při Lalondeově trestu a brankář Scrivens si poradil i s Gusevovou střelou. Košečkina na druhé straně nepřekonal Klinkhammer.

Ve 43. minutě se sborná dočkala vedení v přesilové hře, v které propálil Scrivense z levého kruhu Něstěrov. V polovině závěrečné části domácí pojistili náskok, když v přečíslení dvou na jednoho zužitkoval Gavrikovovu přihrávku Plotnikov. Rusové pak náskok ubránili při Chafizullinově vyloučení i v závěrečné power play.

Hokejový Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:

Rusko - Kanada 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. Nestěrov (N. Gusev, Grigorenko), 50. Plotnikov (Gavrikov). Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba ČR) - Lazarev, Otmachov (oba Rus.). Vyloučení: 4:8, navíc Šipačov (Rus.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 12 680.

Rusko: Košečkin - Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Ljubuškin, Jakovlev - Grigorenko, Šalunov, Kovalčuk - Plotnikov, Andronov, Kalinin - Kaprizov, Šipačov, N. Gusev - Ketov, Kablukov, Ničuškin - Širokov. Trenér: Oleg Znarok.

Kanada: Scrivens - M. Robinson, Ch. Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde - Kozun, D. Roy, R. Bourque - Parenteau, Ellison, Wolski - Howden, Vey, Talbot - Garbutt, O'Dell, Klinkhammer - Frattin. Trenéři: Willie Desjardins, Dave King, Scott Walker a Craig Woodcroft.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články