Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Beznadějně poslední Kadaň končí kvůli finančním problémům v první lize

Kadaň předčasně končí v první lize. Aktuálně poslední tým soutěže oznámil vedení hokejového svazu, že v sezoně nebude z ekonomických důvodů pokračovat. Trhači, kteří dosud nezískali ani bod, jsou tak prvním sestupujícím týmem. První ligu čeká po sezoně zúžení ze 17 na 14 týmů. "Situaci nyní bude řešit sportovně technická komise svazu," řekl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Utkání Kladno – Kadaň
zdroj: rytirikladno.cz autor: Josef Poláček

Představitelé svazu musejí rozhodnout, zda budou odehrané zápasy Kadaně anulovány, nebo zbývající utkání kontumována. Už nyní bylo ale rozhodnuto, že původní rozlosování soutěže zůstává v platnosti.

Kadaň v první lize odehrála 18 zápasů a všechny prohrála. V úterý klub opustil trenér Vladimír Růžička a stal se novým koučem extraligového Litvínova. O den později majitel Trhačů Petr Klíma oznámil, že tým po reprezentační přestávce už hrát nebude.

"Důvodem je už neúnosná finanční situace, kterou způsobil generální sponzor neplněním vzájemných dohod," citoval web hokej.cz z Klímova dopisu svazu. Kadaň působila v druhé nejvyšší soutěži od sezony 1998/99.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články