Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bednář musel na led. Máme to v našich rukách, ví po srovnání

Pardubice - Důležitou výhru uhráli hokejisté Slavie ve druhém utkání předkola na ledě Pardubic. Pražané sice opět prohrávali, ale dvěma góly v závěrečných minutách otočili stav a srovnali sérii na 1:1. K vítězství přispěl jedním gólem i útočník Jaroslav Bednář, který v prvním utkání kvůli zdravotním problémům absentoval.

Jaroslav Bednář
zdroj: isifa autor: Pavel Paprskář

Slavia potřebovala druhé střetnutí vyhrát, aby se nevracela domů s dvouzápasovým mankem. A tak musel Bednář do boje. "Trenér rozhodl, že budu hrát. Já jsem si nemohl vybírat," řekl Bednář po utkání, které dostalo Pražany před domácími zápasy do psychické výhody. "Urvali jsme potřebný bod zvenku a teď to máme ve vlastních rukách. Trumfy držíme my," liboval si Bednář před pokračováním série na tři vítězné zápasy.

Za výhrou ale vedla hodně trnitá cesta. Slavia opět prohrávala a zápas se přes padesát minut nevyvíjel v její prospěch. "Já byl celou dobu úplně v klidu. Už před začátkem utkání jsem měl tušení, že ten bod odvezeme," tvrdil Bednář, že pořád věřil ve výhru, přestože jeho spoluhráči zahazovali šanci za šancí. "Je důležité, že se do nich vůbec dostáváme. Zase jsme jeli dvakrát sami na branku, měli jsme řadu střel z mezikruží. Bylo jen otázkou času, kdy to začneme proměňovat," uvedl.

Oproti prvnímu utkání musela Slavia výrazně přidat, aby přetlačila ve formě hrajícího soupeře. "Rozdíl byl hlavně v bruslení a důrazu, to jsme tam měli navíc. Je to play-off, vrchol sezony, musíme se snažit urvat každý milimetr ledu. Bojuje se o to, kdo pojede na dovolenou a kdo se bude rvát o titul, tak kdy jindy bychom to tam měli dát," vystihl situaci Bednář.

Pardubice ve druhé části neproměnily řadu šancí a promarnily i krátkou přesilovku pět na tři. "Ubránili jsme toho mraky. Domino (brankář Dominik Furch) tam pochytal, co mohl, my se snažili padat do střel. Tohle byly jednoznačně klíčové momenty utkání," podotkl Bednář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. utkání předkola play-off Pardubice - Slavia
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články