Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Bartovič: Hlad po titulu je tu obrovský. Kvůli tomu jsem se do Liberce vrátil

Liberec – V létě se po čtyřech sezonách v KHL rozhodl k návratu do Liberce s jasným cílem, vybojovat titul, a jeho plán je blízko. Milan Bartovič se spoluhráči však musí překonat ještě brněnskou Kometu. Zkušený slovenský útočník je před finále extraligy pokorný, zároveň ale přiznává, že v kabině Bílých Tygrů je skutečně velký hlad po vítězství. Přímý přenos prvního finálového utkání sledujte v pátek na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Milan Bartovič
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenčínský rodák přišel poprvé pod Ještěd v roce 2007 a přestože prožil s mužstvem úspěšné období, Severočeši skončili s Bartovičem třikrát v semifinále. Série o zlato je pro něho nyní sladkou odměnou za to, že při návratu do extraligy zůstal věrný libereckým barvám.

"Jednoznačně to bylo něco, co mě na návratu do Liberce lákalo. Mám to tady rád a jsem šťastný, že tady můžu být. Bylo mi jasné, že jdu do výborného klubu, což už jsem věděl z doby strávené tady předtím. Ale zároveň jsem věděl, že jdu i do výborného týmu," řekl Bartovič.

"Člověk hraje v dobrých ligách, ať už jsou to NHL nebo KHL, i třeba na mistrovství světa, ale vždy si pak bude nejvíce pamatovat ty krásné chvíle, když se svým týmem něco velkého vyhraje," prohlásil Bartovič, jenž hrával NHL za Buffalo a Chicago.

"Jsem samozřejmě rád, že se Liberci opět podařilo dostat se do finále a navázali jsme na minulou sezonu, i když jsem nebyl členem toho mistrovského týmu," dodal šestatřicetiletý hráč.

Bartovič moc touží uspět i proto, že na klubové úrovni dosud na velké vítězství čeká. Ve sbírce má jen stříbro ze seniorského světového šampionátu 2012 a bronz z MS hráčů do 18 let z roku 1999.

"Ten hlad po titulu je ale obrovský u každého hráče v kabině. Sám však cítím, že kariéra už nebude trvat tak dlouho jako hráči, jemuž je pětadvacet. Takže chci hrozně moc finále vyhrát a ten titul získat," prohlásil Bartovič.

Zatímco během jeho předchozího působení byl od roku 2008 jasným lídrem týmu hvězdný útočník Petr Nedvěd, současný kádr je i přes přítomnost řady reprezentantů vyváženější. "Je tu skvělá parta hráčů, kteří chtějí vyhrávat. Ale zároveň je tady i pokora před každým zápasem i každou sérií. Nepovažujeme se za nějaké favority, ale chceme poctivou prací zvítězit," řekl Bartovič.

Jako pamětník doby, kdy jen o tři roky starší Filip Pešán dostal poprvé příležitost na liberecké střídačce, může dobře porovnávat postupný vývoj trenéra, jenž zůstane navždy nesmazatelně podepsán pod historicky prvním titulem Bílých Tygrů.

"Filip už tehdy, kdy tým přebral v sezoně 2008/09 po kouči Dušanu Gregorovi, ukazoval své kvality. Je ale jasné, že teď je o moc zkušenější. A po stránce sportovních výkonů udělal z Liberce špičkový klub. Filip je výborný trenér a velký profík. Je na něm super, že se chce stále učit a posouvat dál, přestože měl loni úspěch. To se mi na něm hrozně líbí," uvedl Bartovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články