Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Bartošák mění Vítkovice za Třinec, nahradí odcházejícího Hrubce

Třinec potvrdil příchod reprezentačního brankáře Patrika Bartošáka, který se s Oceláři domluvil na dvouleté smlouvě. Šestadvacetiletý gólman doposud působil ve Vítkovicích a v mistrovském týmu nahradí Šimona Hrubce, jenž po extraligovém triumfu míří do zahraničí.

Vítkovický brankář Patrik Bartošák inkasuje v utkání proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

O přesunu Bartošáka z Vítkovic do kádru regionálního rivala se spekulovalo několik týdnů, až nyní ale Slezané mohli transfer oficiálně potvrdit.

Člen reprezentačního kádru chystající se na mistrovství světa na Slovensku je považován za jednoho z nejlepších brankářů v extralize.

Přestupům v extralize se mimo jiného věnoval i nový Hokej fokus podcast:

"Jsem vděčný Vítkovicím, že jsem v nich mohl hokejově vyrůst a mohl se tam také po konci v Americe vrátit. Za mě to byly dobré tři roky, v nichž jsem se hokejově posunul zase o něco dál a jsem rád, že jsem mohl být součástí Vítkovic. Možná škoda jen, že jsme neudělali společně nějaký větší týmový úspěch, ale tak už to bohužel někdy chodí," uvedl Bartošák.

Po návratu ze zámoří v únoru 2016 Bartošák odchytal za Vítkovice 165 zápasů s bilancí 2,25 inkasované branky na utkání a úspěšností 92,89 procenta, dvanáctkrát udržel čisté konto.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články