Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bartošák a Červený míří do Finska, ulovili je Pelikáni z Lahti

Nového angažmá se dočkají Patrik Bartošák a Rudolf Červený. Oba hokejisté se totiž stali posilami finského celku Pelicans Lahti, s nímž podle klubového webu podepsali roční smlouvu. Sedmadvacetiletý brankář Bartošák naposledy působil ve druhé nejvyšší švédské lize v MODO, o tři roky starší útočník Červený dohrál minulou sezonu v extralize v Brně.

Bartošák, který loni chytal v dresu české reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě, se před uplynulou sezonou stěhoval z Vítkovic do Třince. V listopadu však z osobních důvodů i kvůli problémům s alkoholem přerušil kariéru - Oceláři s ním rozvázali smlouvu. Po léčení zamířil na konci ledna do klubu z Örnsköldsviku.

Za MODO odehrál v základní části Allsvenskan sedm utkání s průměrem 1,79 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 93,55 procenta a jednou udržel čisté konto. V play-off měl ve dvou duelech průměr 2,36 gólu na utkání a úspěšnost 93,94 procenta. Šanci na postup mezi elitu jeho tým ztratil poté, co švédské soutěže předčasně ukončila pandemie koronaviru.

V reprezentaci odchytal  Bartošák 15 střetnutí. V roce 2013 jej draftovalo v pátém kole na 146. místě Los Angeles a v letech 2014 a 2015 působil na jejich farmě v celku Manchester Monarchs. Předtím strávil tři sezony ve WHL v týmu Red Deer Rebels.

Červený na konci ledna přestoupil z Hradce Králové do Komety. V loňské sezoně si v 36 zápasech připsal 17 bodů za 6 branek a 11 asistencí. Celkem má odchovanec Českých Budějovic v extralize na kontě 449 utkání a 178 bodů za 90 gólů a 88 přihrávek.

V letech 2007 až 2009 působil v zámořské juniorské WHL v celku Regina Rats. V sezoně 2018/19 hrál za Slovan Bratislava KHL a ve švédské lize v barvách Brynäs Gävle. Na kontě má také 16 duelů v české reprezentaci, v nichž si připsal 2 branky a 6 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články