Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Barinka se z Fribourgu vrací do Vítkovic

Ostrava - Hokejový obránce Michal Barinka se ze švýcarského Fribourgu vrací do Vítkovic. Mistr světa z roku 2010 v Německu podepsal s ostravským celkem smlouvu na dva roky. Sedmadvacetiletý český reprezentant, který v této sezoně zasáhl do tří zápasů Euro Hockey Tour, naváže na své čtyřleté působení ve vítkovickém dresu.

"Michal je zkušený a velice kvalitní obránce. Jeho návrat k nám byl jednou z našich priorit a já jsem rád, že se nám to podařilo dotáhnout do zdárného konce," uvedl generální manažer Petr Husička.

Vyškovský rodák Barinka má na kontě 34 utkání v NHL v barvách Chicaga. Za Fribourg v uplynulé sezoně odehrál 48 zápasů a připsal si gól a šest asistencí. Momentálně je Barinka v rekonvalescenci po operaci nohy, které se podrobil po skončení soutěžního ročníku.

"Těsně před cestou do Vítkovic k podpisu smlouvy jsem byl u lékaře, který mi povolil začít nohu pozvolna zatěžovat, takže pokud půjde vše, jak má, najedu individuálně na tréninkové tempo. Přibližně začátkem června bych se mohl připojit k týmu a dále absolvovat letní přípravu už s Vítkovicemi," uvedl. Barinka je první letní posilou Vítkovic, které po sezoně přišly o dva stabilní beky Pavla Trnku a Ctirada Ovčačíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články