Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

APK byla nucena zrušit výběrové řízení na marketingového partnera

Praha - Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) zrušila výběrové řízení na nového marketingového partnera hokejové extraligy. Jediný uchazeč - spolupracující společnosti Goram a Pragosport - nesplnil základní podmínku, nezaplatil třímilionovou kauci. Podle majitele agentury Goram Roberta Klotze firma nesložila zálohu kvůli chybějící smlouvě mezi APK a hokejovým svazem.

Předseda APK Ladislav Blažek
zdroj: ČT24

"Veřejná výběrová soutěž byla zrušena z důvodu nesplnění zadávací podmínky, která neměla opravný účinek," řekl prezident APK LH Ladislav Blažek. Asociace soutěž zrušila minulý týden na mimořádné valné hromadě.

APK LH hledá nového marketingového partnera, který by od sezony 2013/14 případně nahradil společnost BPA sport marketing. Za práva k extralize kluby ve výběrovém řízení požadovaly nejméně 160 milionů korun ročně plus DPH, což BPA označuje za nerealistickou sumu. Smlouva s BPA, která skončí za rok, klubům zajišťuje podle neoficiálních informací příjem 95 milionů za sezonu.

Zástupci extraligových klubů se zároveň rozhodli, že budou opět jednat s firmami, které měly o spolupráci zájem. "Bylo osloveno asi 24 firem, devět z nich projevilo zájem a šest podepsalo dohodu o zachování důvěrných informací a mělo vážný zájem o produkt jako takový," uvedl Blažek. Nejednalo se jen o české firmy, tři zájemci byli ze Slovenska, Švédska a z Německa.

Skutečnost, že bylo výběrové řízení zrušeno, nepovažuje Blažek za velký problém. "Celou soutěž bych hodnotil pozitivně. Chtěli jsme si ověřit cenu produktu, což jsme si ověřili. Bylo nabídnuto 160 milionů korun, takže ten produkt hodnotu má," řekl prezident APK LH i přesto, že ze dvaceti čtyř oslovených společností byla ochotná na podmínky přistoupit pouze jedna jediná. Dosavadní marketingový partner asociace, agentura BPA, označil již dříve částku za "neodpovídající hodnotě produktu".

Předseda hokejového svazu Tomáš Král
zdroj: ISIFA/Jindřich Mynařík autor: ČT24

Asociace jedná i s výkonným výborem Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) o podmínkách smlouvy, na základě které by extraligu řídila. V prosinci totiž vypověděla současný kontrakt se svazem a právo řídit extraligu má pouze do konce této sezony.

"Na představenstvu jsme jednali s prezidentem svazu Králem a předali jsme mu návrh, který jsme připravili na základě připomínek výboru. Všechny jsme je zapracovali a uvidíme po dalším výkonném výboru, který se koná ve čtvrtek," uvedl Blažek.

APK LH již nyní požádala hokejový svaz, aby v případě, že tento návrh nepřijme, byla vytvořena komise z členů výkonného výboru ČSLH a představenstva APK LH, která by intenzivně jednala o podmínkách nové smlouvy.

Právě absence smlouvy mezi APK LH a ČSLH prý byla hlavním důvodem, proč zástupci Goramu a Pragosportu nevratnou kauci nesložili. Pouze předložili bankovní garanci. Majitel agentury Goram Robert Klotz řekl, že zájem spolupracovat s extraligou má i nadále a se zástupci asociace a poradenské firmy KPMG, se kterou APK LH spolupracuje, bude dál jednat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články