Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Ústí dál tápe. V derby podlehlo Chomutovu 1:3

Hokejisté Chomutova vyhráli v předehrávce 20. kola první ligy v Ústí nad Labem 3:1 a venku uspěli po dvou porážkách. Díky pátému vítězství z posledních sedmi duelů mají Piráti tříbodový náskok před šestou Slavií, která v sobotu hostí vedoucí Motor České Budějovice. Čtrnáctý Slovan popáté za sebou nebodoval.

Marek Tomica v dresu Chomutova
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Piráti získali v první třetině dvoubrankový náskok. V 15. minutě otevřel skóre Marek Tomica a za 101 sekund zvýšil Lukáš Klíma. V 35. minutě sice snížil Daniel Kružík, ale dvě sekundy před koncem při power-play pojistil výhru hostů Dušan Žovinec.

Asistencí u vítězné branky se v dresu hostů uvedl útočník Jakub Černý, který se dohodl s Piráty na zatím měsíčním angažmá. Dvaatřicetiletý Černý, který v druhé polovině minulé sezony hostoval z Litvínova v Karlových Varech, má na kontě 511 zápasů v extralize a 173 bodů (88+85). V druhé nejvyšší soutěži se objevil poprvé v sezoně 2007/08, kdy hrál za Most.

Ústí nad Labem - Chomutov 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Branky: 35. Kružík - 15. Tomica, 17. L. Klíma, 60. Žovinec. Rozhodčí: M. Petružálek, Kostourek - Podrazil, Axman. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1091.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články