Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Dno se blíží. Během utkání jsme zase zpátky v té panice, říká kladenský Strnad

Začíná jim téct do bot. Série porážek hokejistů Kladna nekončí a tým hrajícího majitele Jaromíra Jágra se během sedmizápasové šňůry neúspěchů propadl z 10. na 12. místo extraligy. Před posledními Pardubicemi má nováček extraligy s osmi duely do konce stále jen šestibodový náskok. Podle kapitána Jakuba Strnada se přibývající prohry na týmu projevují.

Kladenský Jakub Strnad (vlevo) a Tomáš Žižka ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Během utkání jsme zase zpátky v té panice. Nebo jakoby stresu. Není to žádná panická atmosféra, ale bylo to tam," řekl Strnad a přiznal, že uklidnění z reprezentační přestávky se během souboje se Zlínem ztratilo.

Kladno mělo po 37. kole náskok před Pardubicemi už 15 bodů, teď místo myšlenek na předkolo play-off spadlo to tuhého boje o záchranu. "Rozhodující bude, až jak to bude vypadat po 52. kole. Až v tu dobu to můžeme hodnotit," nechtěl Strnad spekulovat, zda tým uklidňují alespoň body získané před pronásledovateli před největší krizí Rytířů v sezoně.

Rytíři se ve 33. minutě zlobili na rozhodčí, protože podle nich předcházelo brance Jiří Ondráčka na 2:1 pro Zlín postavení mimo hru. "Údajně to byl ofsajd, ale já nevím. Rozhodčí to takhle posoudili, nemá cenu se tam rozčilovat. Takhle to rozhodli, to nevrátíme. A zbytečně jsme se nechali rozhodit," prohlásil Strnad.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Zlín

"Byli jsme mimo, nesoustředili jsme se na hokej. Záleží na rozhodčích. Oni určují hru. Nemůžeme furt obviňovat rozhodčí, jestli to pískne, nebo ne. My musíme hrát," doplnil sedmadvacetiletý kladenský odchovanec. "Určitě jsme byli zaskočení. Vedli jsme 1:0, měli jsme docela dobrý nástup. Během chvíle to bylo 2:1 pro Zlín a psychicky nás to poznamenalo, že jsme se z toho dostávali."

Podle představ prý začali Rytíři hrát až po inkasované brance na 1:3. "Za stavu 1:3 jsme se trochu probudili. Spadla z nás nervozita, začali jsme hrát. Trošku se nám odlehčilo, věděli jsme, že už musíme. Že nemáme co ztratit. Byli jsme podle mě více svázaní, když jsme prohrávali 1:2. Tam se to lámalo," podotkl Strnad.

Na branku Jaromíra Jágra z přesilové hry ze 44. minuty ale už Kladno nenavázalo. "Když to honíme na poslední chvíli, už je to o náhodě. Buď, anebo. My musíme hrát celých šedesát minut, nejenom na konci," uvedl Strnad, jehož tým po výhrách na Spartě 8:4 a doma s Kometou Brno 5:1 přidal z uplynulých sedmi zápasů na konto jediný bod.

"Je to znát, není to jednoduché. Ale s tím se počítá, nemůžeme se vymlouvat, jestli je to dlouhé, nebo ne," komentoval Strnad rozpoložení týmu v nekončící šňůře proher.

Zatímco soupeři v boji o záchranu mocně posilovali, Kladno zachovalo stávající kádr. "Myslím si, že věříme klukům, které tady máme, neměli jsme důvod to nějak obměňovat. Jsme jeden tým, věříme si navzájem," prohlásil Strnad.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články