Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice poprvé doma prohrály, Kladno veze tři body z Havířova

Praha - Českobudějovičtí hokejisté poprvé v sezoně prohráli na domácí půdě. I přesto, že ve 28. kole první ligy podlehli Jihlavě 1:2, stále se drží na čele tabulky. Náskok Motoru před druhým Kladnem se ztenčil na tři body, ale Jihočeši mají zápas k dobru. Kladenští Rytíři zvítězili v Havířově 2:1. Uspěla i třetí Slavia, která vyhrála 6:3 v Benátkách nad Jizerou.

Petr Ton (druhý zleva) v dresu Kladna
zdroj: hc-kladno.cz autor: Petr Kozelek

Hráči Jihlavy přetrhli ve středu šňůru pěti porážek a zlepšenou formu potvrdili i na ledě suverénního Motoru. Před 6421 diváky ve vyprodané Budvar aréně zvítězili díky brankám Petra Šidlíka a Davida Březiny, za domácí skóroval jen nejlepší střelec týmu Miloslav Čermák.

Kladno zabralo po dvou prohrách a připsalo si tři body za vítězství na ledě předposledního Havířova. Zápas rozhodla v 54. minutě trefa zkušeného Jiřího Cetkovského, který si připsal i asistenci. V této sezoně dokázali Rytíři porazit Havířov poprvé z dosavadních tří pokusů.

Na vítěznou vlnu se vrátila i Slavia, jež přestřílela Benátky a uspěla v osmém z posledních devíti duelů. Zápas se lámal v závěrečném dějství, kdy červenobílí vsítili tři góly. Domácím k úspěchu nepomohly ani tři využité přesilovky a skvělý výkon útočníka Josefa Mikysky, který zaznamenal dva góly a asistenci.

Sérii sedmi proher ukončil Prostějov, který přestřílel Třebíč 7:3. Jestřábi rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli jasně 3:0. V tabulce se drží na sedmém místě a na příčky zajišťující přímý postup do play-off ztrácí pouze bod.

Frýdek-Místek vyhrál Litoměřicích 1:0 díky gólu Davida Ciencialy a čistému kontu Juraje Šimbocha. Přerov zvítězil nad Mostem 4:0 a nulu si připsal Luboš Horčička. Ústí nad Labem udolalo Kadaň 3:2 v prodloužení, které rozhodl po 22 vteřinách David Bernad.

Výsledky 28. kola první hokejové ligy: 

Benátky nad Jizerou - Slavia Praha 3:6 (2:2, 1:1, 0:3)

Havířov - Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Litoměřice - Frýdek-Místek 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Motor České Budějovice - Jihlava 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Prostějov - Třebíč 7:3 (3:0, 2:1, 2:2)

Přerov - Most 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Ústí nad Labem - Kadaň 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články