Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zranění se kupí, trenér Bašný má starosti se složením národního týmu

Nominaci českých házenkářek před prosincovým mistrovstvím světa v Německu komplikují zranění. Trenér Jan Bašný nemohl do jednadvacetičlenného kádru na nadcházející soustředění a přípravný turnaj v Chebu zařadit Michaelu Konečnou, problémy mají i opora Jana Knedlíková s Veronikou Malou. Další důležité hráčky nebudou hrát kvůli velkému vytížení v klubech.

Jan Bašný
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Při předchozím srazu jsme neměli téměř žádné zdravotní komplikace, teď musíme řešit bezpočet zraněných nebo nedoléčených hráček. Jana Knedlíková laboruje s natrženým lýtkovým svalem. Přidala se k ní Veronika Malá, která má výron v kotníku. Už je to tři neděle a stále nehrála. Začíná trénovat, ale nevím, jestli před reprezentačním srazem naskočí do zápasu," uvedl trenér Bašný.

"Z nominace vypadla Míša Konečná, která má vykloubený palec na odhodové ruce a má sádru ještě na dalších 14 dnů. To jsou velmi závažné problémy. V Chebu navíc budeme muset pošetřit hráčky, které mají v klubu velké vytížení, ať už je to Iveta Luzumová, Markéta Jeřábková," posteskl si český kouč při skládání jednadvacetičlenného výběru na přípravný kemp a následný turnaj v Chebu.

Na západě Čech reprezentantky příští týden změří síly s Rakouskem, Švýcarskem a B-týmem Norska. Poté se v pondělí 27. listopadu sejde vybraná osmnáctka v Plzni a ve středu 29. listopadu kouč oznámí finální nominaci šestnácti hráček pro MS, která vzejde z nynějšího jednadvacetičlenného kádru. Na šampionát do Německa český tým odcestuje o den později a do turnaje vstoupí 2. prosince zápasem s Argentinou.

Nominace na turnaj v Chebu:

Brankářky: Petra Kudláčková (Slavia Praha), Dominika Müllnerová (Most), Lucie Satrapová (Kristianstad/Švéd.),

pivotky: Petra Adámková (Göppingen/Něm.), Alena Šetelíková (Slavia Praha),

pravá křídla: Tereza Fryčáková (Olomouc), Jana Knedlíková (Györ/Maď.), Dominika Zachová (Most),

levá křídla: Vendula Fryčáková (Olomouc), Veronika Malá (Issy Paris Hand/Fr.), Kristýna Salčáková (Achneheim Truchtersheim/Fr.),

pravé spojky: Veronika Galušková (Slavia Praha), Michale Hrbková (Göppingen/Něm.), Helena Ryšánková (Dijon Bourgogne/Fr.),

levé spojky: Veronika Andrýsková (Zlín), Markéta Jeřábková (Most), Kamila Kordovská (Blomberg-Lippe/Něm.),

střední spojky: Michale Kolářová (Zlín), Iveta Luzumová (Thüringer HC/Něm.), Šárka Marčíková (Štětín/Pol.), Petra Maňáková (Most).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články