Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

V anketě EHF o házenkáře měsíce vyhrál Zdráhala, první Čech

Nejlepší střelec lednového mistrovství Evropy házenkářů Ondřej Zdráhala se dočkal ocenění v anketě evropské federace EHF. Čtyřiatřicetiletý kapitán reprezentace byl vyhlášen jako vůbec první Čech házenkářem měsíce v anketě, která funguje od ledna 2016.

Za listopad a prosinec minulého roku získala jako první Češka v historii tuto cenu opora národního týmu Iveta Luzumová a nyní ji napodobil Zdráhala v mužské kategorii. Spojku švýcarského St. Gallenu překvapilo, že je teprve prvním Čechem, který v anketě uspěl.  

"Ani Filip Jícha?" připomněl Zdráhala na webu EHF někdejší oporu národního týmu a nejlepšího házenkáře světa za rok 2010, který na podzim ukončil kvůli vleklým zdravotním problémům kariéru. "Teď uvidíme, který Čech titul získá v únoru," dodal Zdráhala s úsměvem.  

Český kapitán dal na Euru v Chorvatsku 56 gólů a suverénně ovládl tabulku kanonýrů. To se mu povedlo jako třetímu Čechovi v historii. V roce 1998 kraloval kanonýrům nynější trenér národního týmu Jan Filip, v roce 2010 byl nejlepší Jícha.  

Zdráhala pomohl českému týmu v Chorvatsku k nečekanému šestému místu, jímž reprezentanti vyrovnali své historické maximum. "Moje góly možná byly jedním ze základů úspěchu, ale celý výsledek, kterého jsme v Chorvatsku dosáhli, byl týmový. Vděčíme za to obrovskému týmovému duchu, který jsme tam ukázali," dodal Zdráhala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články