Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trtík naznačil své plány. Situace v kvalifikaci je otevřená, říká nový kouč házenkářů

Nový rok začal pro Rastislava Trtíka velkou změnou. Nečekaně se stal novým trenérem českého týmu. Jeho úkol je jasný - úspěšná kvalifikace na ME. V ní budou staronovému koučovi národního týmu chybět dvě výrazné opory, přesto však věří, že z těžké skupiny Češi postoupí.

Je nám líto, video expirovalo.
Trtík: Házenkářská reprezentace má perspektivu

Letošní rok nezačal pro české házenkáře vůbec ideálně. Kvůli nákaze koronavirem v týmu neodletěli na světový šampionát. Vzápětí byl ukončen kontrakt s oběma dosavadními hlavními trenéry. Jejich nástupcem se stal Rastislav Trtík, který už tým v minulosti vedl. 

Jeho cílem bude úspěšná kvalifikace na ME. "Tím, že se neodletělo na Faerské ostrovy, vznikla trochu komplikace v organizaci vlivem nahuštěného programu. Celá kvalifikace proběhne ve dvou základních blocích mezi sedmým a čtrnáctým březnem a pak mezi 25. dubnem až druhým květnem," říká. 

Poslechněte si nový Handball fokus podcast:

Zájem reprezentovat potvrdili všichni hráči včetně zkušeného gólmana Martina Galii, kterého si trenér Trtík vybral za hrajícího asistenta. Chybět naopak bude Ondřej Zdráhala, protože hodlá kandidovat na předsedu svazu. Z rodinných důvodů ukončil svou reprezentační kariéru už dříve Pavel Horák.

"Tým má svou perspektivu a kvalitu," říká přesto Trtík, ačkoliv rovněž dodává, že reprezentace není v současnosti na úrovni výtečných týmů, jako například Ruska. 

Právě Rusové a Ukrajinci budou patřit k největším soupeřům českého týmu o přímá postupová místa na evropský šampionát. "Je to velmi silná skupina, nepodceňoval bych ani Faerské ostrovy. Je to otevřené," uzavírá Trtík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články