Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slávistický expres se zadrhl, Most stále čeká na prvního přemožitele

Po úvodních pěti kolech se pyšnily stoprocentní úspěšností, ale vítězná série už je minulostí. Házenkářky Slavie totiž dvakrát v řadě nestačily na slovenského soupeře. V sobotu musely skousnout porážku v Michalovcích a tentokrát padly doma s Prešovem 21:25. Svěřenkyně trenérů Richarda Řezáče a Františka Štiky proto klesly na čtvrté místo, Prešov poskočil na pátou pozici. I nadále vede suverénní Most, který zdolal Veselí nad Moravou 30:24. 

Jana Chlupová (uprostřed) ze Slavie střílí na branku
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Slovenský celek se v Edenu ujal vedení ve 4. minutě a až do konce duelu ho nepustil. "Doplatili jsme na nepřesnosti a také šestnáct nevynucených chyb. Jsme zklamaní z toho, jak děvčata neplnila taktické úkoly, které jsme si naplánovali. Věřím, že to byl den blbec, zápas blbec a že jsme si smůlu pro celou sezonu právě tímto zápasem vybrali," uvedl Řezáč.

Most uhájil pozici jediného neporaženého týmu a v čele tabulky má pětibodový náskok. Veselí sice v prvním poločase drželo s českými mistryněmi krok, ale po změně stran se v domácím dresu začalo střelecky dařit Sáře Kovářové a Simoně Szarkové, jež zakončily duel shodně s devíti brankami.

"V prvním poločase jsme měli obrovský problém se prosadit přes vynikající brankářku soupeře. Naší největší nemocí je v poslední době koncovka. Neproměňujeme šance a nedostaneme se do obvyklého tempa. Momentálně máme i velký problém s proměňováním sedmiček," posteskl si mostecký kouč Peter Dávid.

Interliga házenkářek - 9. kolo:

Slavia Praha - Prešov 21:25 (8:11)
Nejvíce branek: Šetelíková 5, Galušková 5/1, Novotná 3 - Bačíková 6/3, Gajdošová 5, Lebeděvová a Harčarufková po 4.

Zlín - Písek 28:19 (13:12)
Nejvíce branek: Sobieská 7/4, Očadlíková 6, Kolářová, Mizerová a Polomíková po 3, Hubová 3/1 - Kubišová, Michková, Novotná a Šelaisová po 3, Součková 3/1.

Olomouc - Šaľa 28:29 (11:17)
Nejvíce branek: Kubáčková 8, Hurychová, T. Fryčáková a V. Fryčáková po 3 - Klučková 7/3, Bujnochová 6, Bahýlová 5.

Bánovce nad Bebravou - Michalovce 25:36 (15:19)
Nejvíce branek: Matušincová 8/2, Turková 4, Halmová 4/1 - Holešová 13, Trúnková 7, Rebičová 3, Habánková 3/2.

Most - Veselí nad Moravou 30:24 (12:11)
Nejvíce branek: Szarková a Kovářová po 9, Zachová 5/2 - Šustková 7/1, Novotná 4, Olšovská 4/2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články