Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Plzeň i Lovosice ztratily, vedou Hranice a Dukla

Praha – Po třetím kole extraligy mužů v házené už není týmu s plným počtem bodů. Zůstávají dva neporažení, Dukla Praha a Hranice, když oba celky vstřelily vítězné góly v posledních sekundách svých zápasů. Hranice se tak díky skóre dostaly do čela tabulky právě před Duklu. Mistrovská Plzeň je po prohře v Zubří čtvrtá, po čtyřech bodech mají vedle jejích přemožitelů také třetí Brno, Frýdek-Místek a Lovosice.

V prvním poločase Hranice s Jičínem se v mírném vedení drželi házenkáři hostů. Domácí házenkáři se snažili skóre otočit, ovšem naráželi na komplexní obranu Východočechů, dobrým výkonem se prezentovali brankáři na obou stranách. S náskokem jediné branky vstupovali do druhé půle Jičínští, domácím se ale podařilo záhy po startu druhé třicetiminutovky srovnat krok a vyrovnaný souboj pokračoval.

Házenkáři domácích na začátku poslední čtvrtiny utkání mohli jít do výraznějšího vedení, když soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. Pak ale přišla čtyřbranková šňůra Jičínských, rázem bylo skóre 17:19 pro hostující celek a domácí lavička sahala po záchranné brzdě v podobě oddechového času.

To se domácím vyplatilo, nejen že zbrzdili nástup hostů, ale zvládnuté přesilovce a úspěšné sedmičce Rachače šli v 50. minutě znovu do minimálního vedení. Přetahovaná ale neskončila. O poslední vyrovnání se postaral Bareš a za stavu 22:22 na začátku poslední minuty se sešli Jičínští k poradě, aby vymysleli snad vítěznou akci. Ta nakonec ztroskotala na výborném Kučerkovi a radit se šli pro změnu hráči Hranic. Nakonec si pro faul došel Brož a utkání tak ukončila závěrečná sedmička Rachače, který Veverku překonal a domácím tak zajistil dva body.

Libor Hrabal, trenér týmu Hranic:

"Je to vydřená výhra. Oběma stranám výborně fungovala obrana. Jsem rád, že jsme hráli ukázněně a disciplinovaně. Nechtěli jsme soupeře pustit do rychlých protiútoků, ty jsme ale přece jen dopustili, když nám ve druhé půli ubývalo sil. Přece jen jsme hráli s málo hráči, trápí nás zranění a nemoci. Chtěli jsme ale vyhrát a ta vůle, myslím si, byla vidět. Jsme rádi za vítězství, o kterém nakonec v závěru rozhodla jen maličkost."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z extraligy házenkářů Hranice - Jičín

První desetiminutovka Přerova s Brnem patřila hostům, kteří si udržovali mírný náskok. V následujících pěti minutách však domácí překlopili skóre na svou stranu. V 15. minutě vedli 7:6. A netušili, že to bylo naposledy v utkání. Závěr první půle vyšel lépe hostům, kteří navyšovali svůj náskok až na 16:10.

Druhý poločas měl z pohledu domácích ještě tragičtější průběh, protože skóre rostlo, rostlo a rostlo. Až na rekordní rozdíl 21 branek ve prospěch Brna. Nakonec hosté zvítězili o dvacet, mají čtyři body a dotáhli se v tabulce na obhájce titulu z Plzně, či loňské vicemistry z Lovosic. Domácí zůstávají bez bodu poslední a s nejhorším skóre.

Dukla úspěšná v Lovosicích

Dukla prohrála první poločas na palubovce obhájců bronzu o čtyři góly 11:15 a ještě v 43. minutě byla pozadu dokonce o sedm. Hosté se ale vzepjali k drtivému náporu, dokázali vyrovnat a patnáct sekund před koncem strhli vítězství na svoji stranu.

Plzeň v Zubří dobře začala, ale ve 21. minutě pustila domácí poprvé do vedení a ještě do poločasu stihla nabrat pětigólové manko. Po přestávce ztráta Západočechů ještě narostla, po oddechovém čase už se jim podařilo jen dočasně snížit na tříbrankový rozdíl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litovel - Karviná

Nováček z Litovle získal první bod po domácí remíze s Karvinou 27:27. Hostům nestačilo k vítězství ani čtyřgólové vedení v 57. minutě. Nevídaný finiš domácích korunoval v posledních vteřinách svým čtvrtým gólem v zápase Schmalz.

"Prohospodařit takový náskok by neměli ani zkušení, ani bažanti. Pro nás je to jednoznačně ztráta bodu a musíme se nad tím zamyslet. Skláním se ale před bojovností domácích, kteří nesložili zbraně a zaslouženě vydřeli bod. Klobouk dolů," řekl asistent trenéra Baníku Jaroslav Hudeček.

Extraliga házenkářů - 3. kolo:

Hranice - Jičín 23:22 (11:12)

Branky: Magrla 6/2, Rachač 6/1, Hastík 4, Gřes 3, Mičkal 2, Samiec 1, Třeštík 1 – Skopal 7, Bareš 3, Klouček 3, Drbohlav 2, Zeman 2, Kubík 1/1, Rychna 1, Krahulec 1, Král 1. Sedmimetrové hody: 4/3 – 1/1. Vyloučení: 3:4. Rozhodčí: Králíček, Letev. Diváků: 205.

Přerov - KP Brno 19:39 (10:16)

Branky: Martinát Pernička po 5, Švébiš 3, Hradil, Buček, Zemánek po 2, Ševčík 1 – Hanták 9/2, Hejčman 7, Kubis 6/2, Hubáček, Dostalík po 4, Mráz 3, Mičola 2, Zima, Musil, Koubek, Weintritt po 1. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 2/1 – 3/3. Vyloučení: 2:3. Diváci: 93.

Litovel - Karviná 27:27 (14:15)

Nejvíce branek: Konšel 6, Pohlmann 6/1, Juříček 5 - Chudoba 10, Mlotek a Frančík po 5. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/3. Vyloučení: 4:8. ČK: Juříček - Drobňák. Diváci: 376.

Lovosice - Dukla Praha 27:28 (15:11)

Nejvíce branek: Motl 6, Hes 5, Klimt 5/2 - Kotrč 9/2, Šustek 5, Sviták 4. Rozhodčí: Novotný, Horáček. Sedmimetrové hody: 2:2. Vyloučení: 4:5. Diváci: 500.

Zubří - Plzeň 23:18 (11:6)

Nejvíce branek: Hrstka 7/5, Reček 6, Kašpárek 3 - M. Škvařil 7, Linhart 3. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 5:1. Vyloučení: 6:5. Diváci: 700.Frýdek-Místek - Zlín 30:27 (18:13).

Frýdek-Místek - Zlín 30:27 (18:13)

Branky: Petrovský 10/4, Klaban 7, Kichner 5, Hečko, Vacula po 2, Mynář, Hardt, Petřík, Krahulík po 1 – Doležel 10/4, Šáš, Poloz, Dujčák po 3, Kafka, Plšek po 2, Buček, Žůrek, Mužík, Zbranek po 1. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 5/4 – 6:4. Vyloučení: 6:7. Diváci: 483.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články