Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nový předseda Pospíšil: S Jíchou máme stejnou představu

Praha - Nového prezidenta Českého svazu házené Aleše Pospíšila potěšilo, že ho před dnešní volební konferencí v Praze v médiích na dálku podpořil i nejlepší český hráč současnosti Filip Jícha. V nejbližší době plánuje s reprezentačním kapitánem schůzku a ujišťuje ho, že o národní tým bude stoprocentně postaráno.

Aleš Pospíšil
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Pospíšil se chce také zaměřit na mládež a pohrává si s myšlenkou společně se Slovenskem usilovat o pořádání světového šampionátu v roce 2019. V nejbližších dnech bude rovněž řešit budoucnost reprezentačních trenérů Vladimíra Habra a Jaroslava Hudečka, jimž končí smlouva.

Pospíšil netají, že ho Jíchova podpora těší. Nejlepší český házenkář po nedávném postupu na lednový evropský šampionát kritizoval spolupracovníky bývalého předsedy svazu Jaroslava Chvalného a údajně nedostatečné zabezpečení národního týmu. Také prohlásil, že věří, že Pospíšil má "chuť něco pro házenou udělat". Dokonce uvedl, že podle výsledku voleb bude zvažovat svou další kariéru v reprezentaci.

S Jíchou se chce v blízké době sejít, řešit ale hodlá spíš budoucnost. "Věřím, že se sejdeme nejen s Filipem, ale i s dalšími výraznými osobnostmi národního týmu. Nechci se pitvat v nějakých problémech z minulosti, chci mluvit o budoucnosti," řekl pětačtyřicetiletý Pospíšil, bývalý generální konzul v New Yorku.

Je nám líto, video expirovalo.
Předsedou házenkářského svazu se stal Aleš Pospíšil

"Budeme mluvit o formách naší interní komunikace, co je zapotřebí k tomu, aby se on i celý nároďák cítili stoprocentně komfortně. Aby mohli na mistrovství Evropy v Dánsku podat maximální výkon a potvrdit ten fenomenální úspěch v podobě postupu z prvního místa," uvedl. "Filip se může spolehnout, že udělám vše pro to, abychom se vyhnuli nějakým případným problémům, které by musely být medializovány," doplnil.

Filip Jícha
zdroj: ČT Brno

Národního týmu se bude týkat jeden z jeho prvních úkolů. Reprezentačním trenérům Habrovi s Hudečkem totiž po postupu na evropský šampionát končí smlouva. "Když ne dnes, tak v pondělí nebo úterý jim budu volat. Pochopitelně nacházím logiku v tom, aby pokračovali, ale nejprve budu chtít znát jejich názor, abychom si to důkladně zanalyzovali. Potom bychom si plácli a podepsali nějaký papír," řekl Pospíšil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články