Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Musíme si to rázně rozebrat. Scházela nám energie, která nás zdobí, štvalo Zdráhalu

Zklamání bylo zřetelné, věděl, že tohle utkání se dalo zvládnout. Kapitán házenkářské reprezentace po druhém duelu čtvrtfinálové skupiny na mistrovství Evropy nehledal po porážce  25:28 s Běloruskem alibi. Týmu nepomohlo ani jeho sedm branek, za které dostal cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Kapitán Ondřej Zdráhala proti obraně Bělorusů
zdroj: Český svaz házené autor: Hana Vrbková

Hned na úvod v mixzóně zmínil, že by cenu pro nejlepšího hráče milerád vyměnil za dva body ze zápasu. A pokračoval: "Tohle nebyl obrázek, jak chceme hrát, nešlo o obrázek našeho mančaftu. Nevím, co se stalo, věřím, že to trenéři rázně rozeberou. Takto na mistrovství Evropy nemůžeme vůbec hrát."

Český tým opět prohrál první poločas, tentokrát 11:13. V útoku se těžce prosazoval a hledal recept na defenzivu soupeře. "Nebyla tam energie, která nás zdobí. Díky, které jsme vyhrávali i těžší zápasy než s Běloruskem. Že nedokážeme přenést herní kvalitu, to se stane. Ale energie tam musí být a nebyla," mrzelo Zdráhalu.

Svěřenci Jana Filipa a Daniela Kubeše většinu zápasu dotahovali. Ve 37. minutě vyrovnali na 16:16, což se povedlo v utkání ještě čtyřikrát. Jenže do vedení se nedostali ani jednou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři na Euru nestačili na Bělorusko

"Bylo tam pár šancí, kdy jsme mohli jít do vedení a ty jsme nedali. To nás pak stálo výsledek. Bohužel v takovém zápase, kdy ne úplně všechno vychází, je potřeba dávat aspoň stoprocentní šance," pokrčil rameny kapitán mužstva.

Přitom na Bělorusech cítil, že jim ve druhém poločase docházeli síly. "Kuleš bránil na spojce, na útok už byl úplně vyřízený ke konci. Nevím, co se stalo, musíme si to rozebrat. Teď jsou v hodnocení emoce, nerad bych se rozhonil a říkal vše, co mám na srdci," prohlásil Zdráhala.

Češi jsou nyní na poslední místě šestičlenné čtvrtfinálové tabulky bez bodu. "Na tomto mistrovství jsme ztratili už čtyři body. Se Španěly to neberu, to by byl bonus. Ale ztratili jsme s Rakušany, kdy jsme odehráli dobrý zápas. Teď s Běloruskem, kde to z naší strany nebylo dobré, což mě mrzí. V posledních zápasech se budeme snažit vyhrát, uděláme pro to všechno," slíbila spojka Wisly Plock.

Potřebujeme co nejvíc hráčů v top klubech, uvědomuje si Zdráhala

Nabízí se otázka, je pro český tým strop už postup ze skupiny? "Když si srovnáte v současné chvíli týmy, které postoupily a kluby, v jakých jejich házenkáři hrají, my máme možná takové hráče tři, čtyři, pět. Soupeři je mají na každém postu. To, jaké podáváme výkony, je obrázek kolektivu. Když budeme bojovat a budeme porážet silné mančafty, budou si toho všímat i silné kluby a naši hráči do nich budou odcházet. Chybí nám, aby se naši hráči pravidelně měřili s těmi nejlepšími. Pak by to na šampionátu mohli prodat pro nároďák," uvedl Zdráhala.

"Nemyslím si ale, že postup ze skupiny je strop. Kdybychom vyhráli s Rakouskem, s Běloruskem, jsme úplně jinde. Energie, která nás provázela šampionátem v roce 2018 nám teď chyběla," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články