Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mostečanky těsně prohrály první duel v Evropské lize, hráči Zubří postupují, Dukla i Karviná jsou blízko

Mostecké házenkářky podlehly v úvodním utkání 1. kola Evropské ligy týmu Magura Cisnadie na domácím hřišti 26:27. Před odvetou si tím zkomplikovaly vyhlídky na postup. Naopak házenkářům Zubří se dařilo, když deklasovali Loveč a prošli do 3. kola. Blízko postupu do 3. kola jsou i hráči Dukly, kteří úvodní zápas s bosenským týmem Izvidač Ljubuški vyhráli na jejich palubovce 28:26. Turecký Izmir porazili i hráči Karviné 32:26, kteří na své palubovce odehrají i odvetu.

Mostečanky hrají druhý duel 23. října v Rumunsku.

Tým Černých andělů z Mostu prohrál první poločas o dvě branky. Ve druhém poločase sice domácí hráčky soupeřky přehrávaly a dokázaly vyrovnat, koncovku ale nedotáhly.

Vítězný gól dala tři minuty před koncem ze sedmičky Marina Dmitrovičová, střela Veroniky Mikuláškové v poslední sekundě skončila na břevně.

Zubří nemělo problémy s Lovečí

Zubří deklasovalo v obou zápasech 2. kola Evropského poháru Osam Loveč a hladce postoupilo do další fáze. Úvodní páteční duel vyhráli Valaši 43:20, odvetu, která se po dohodě klubů rovněž hrála v Zubří, ovládli 43:22.

Deseti góly se v dnešním druhém utkání blýskl Miroslav Jurka, Štěpán Fiala a Pavel Bajer přidali po pěti brankách. Úvodní zápasy 3. kola jsou na programu 27. listopadu.

Dukla a Karviná mají nakročeno do 3. kola

Dukla vedla v Bosně už v poločase o tři body 15:13 a její hráči utkání dotáhli do vítězného konce. Nejlepšími střelci v hostujícím celku byli Hlinka a Šustek se šesti brankami. Ještě o branku víc dal házenkář domácího týmu. Odveta se hraje 23. října na hřišti Dukly Praha.

Podobně na tom jsou i házenkáři Karviné, kteří porazili turecký Izmir 32:26, když se střelecky dařilo hlavně V. Patzelovi, jenž nastřílel devět branek, a Skalickému, který byl jen o jednu trefu horší. Český tým je postupu blízko i proto, že odveta se hraje v neděli znovu v Karviné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články