Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mostečanky si poradily se Slavií a v tabulce šplhají na druhé místo

Mostecké házenkářky porazily v 9. kole interligy Slavii Praha 27:22 a v tabulce jsou nyní na druhém místě. Nadále vedou Michalovce. Katarína Kostelná k výhře pomohla devíti brankami.

Mostecké házenkářky
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Pražanky přitom v Mostu vyhrály poločas a vedení si udržovaly až do závěrečné desetiminutovky. Doplatily ale na střelecký výpadek a obhájkyně titulu skóre otočily. Posunuly se tak na pozici nejlepšího českého týmu, Veselí a Zlín ale odehrály o zápas méně.

Trenér Mostu Peter Dávid uznal, že výsledek neodpovídal průběhu utkání. "Dnes jsme se extrémně zapotili. Od první minuty měl zápas obrovský náboj, je to derby, které se dá jen těžko s něčím srovnávat. Pro nás se první poločas vůbec nevyvíjel dobře, ale povedlo se nám zápas otočit," uvedl.

"V poslední části zápasu nám úplně vyhořela střelba, domácím výborně zachytala brankářka a to rozhodlo o výsledku. Myslím, že jsme rozhodně nebyli horším soupeřem, naopak v některých částech jsme byli dokonce lepší, ale pokud nedáváme góly, nemůžeme vyhrávat," posteskl si kouč Slavie Jan Salač.

Interliga házenkářek - 9. kolo:

Most - Slavia Praha 27:22 (11:13), Plzeň - Veselí nad Moravou 31:27 (17:13), Prešov - Šaľa 23:29 (13:15)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články