Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Most s tureckými soupeřkami nezaváhal a je už jen krok od Evropské ligy

Mostecké házenkářky hladce prošly do závěrečného kola kvalifikace o účast v Evropské lize. Západočešky zvládly oba duely s tureckým vicemistrem Ankara Yenimahalle (55:31 a 44:34). Černí andělé se o účast ve skupinové fázi utkají v listopadu s Borussií Dortmund, aktuálně druhým týmem bundesligy.

Sestřih utkání Písek – Most
zdroj: facebook.com/Hazena.Sokol.Pisek autor: Petr Maťašeje

V obou zápasech se do střelecké listiny zapsalo po dvanácti hráčkách. V sobotu statistiku domácího týmu ovládla s osmi góly Adéla Stříšková, v odvetě byla nejlepší mosteckou střelkyní letní angolská posila Rossana Mateusová, autorka sedmi branek.

"Dát 55 branek v evropském pohárovém utkání se často nestává. A jsem rád, že jsme mohli nejen divákům v hale, ale i všem příznivcům házené v Evropě ukázat naši práci," komentoval na klubovém webu sobotní výhru portugalský trenér Baníku Joao Florencio. Jeho svěřenkyně ale v obou zápasech také hodně inkasovaly.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Most – Ankara

"Netěší mě chyby, které jsme udělali. Ono to ale spolu souvisí, že když hrajeme v rychlém tempu, děláme víc chyb. Tohle je pro hráčky trochu nový styl hry, který chceme a musíme ještě zdokonalovat," uvedl kouč.

S Borussií Dortmund, která v minulé sezoně německé ligy obsadila čtvrté místo, se Černí andělé utkají v termínech 9./10. a 16./17. listopadu. Hlavní fázi soutěže bude hrát 16 družstev ve čtyřech skupinách.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články